@ufo_has_landed_!
Miałem taki sam problem po pierwszych patchach (2 albo 3, (crashe wyrzucanie z serwa albo gra wogóle nie odpalała), bylo to dziwne bo gra działala, w moim przypadku zadziałało:
1. ustawienie firewall ( blokował program rogame.exe)
2.ustawienie antywirusa (gryzł sie z grą)
3.ponowna instalacja sterowników graficznych.
4. zwiększenie pamięci wirtualnej.
Dlatego też wspomniałem w poprzednim poście o konfiguracji.
Może jak pokombinujesz coś z tym to gra będzie działać normalnie.
Jednocześnie dodam ze po każdym nowym patchu musze wykonywać pkt 1 i 2.
Taki jest mój sposób, z którego wywnioskowałem że to nie gra jest winna a mój komputerek.
Dodaj na stałe folder steam/common jako wyjątek dla anty-wirusa. Nie będzie wtedy sprawdzał plików gry co zniweluje w/w problemy oraz może spowodować wzrost wydajności.
Firewall również proponuje na sztywno dopisać do exe gry.
Przy niektórych konfiguracjach PC może zajść potrzeba usunięcia plików konfiguracyjnych gry z folderu My Games i ponowne odpalenie gry.
Sharik, gra osiągnęła sukces marketingowy, taki sam jak np. Homefronta czy Brinka, które pomimo
znacznie większych funduszy i wydawców AAA mają podobną liczbę graczy co RO2. Ale developerzy tych gier skończyli je supportować, zwineli manatki oraz kasę, a gracze pozostali z zabugowanymi tytułami. TWI będzie nadal naprawiać grę (pomimo tego, że gra dla mnie i mojego teamu chodzi już b. dobrze od około miesiąca) oraz dodawać darmowy content update'ty pomimo tak niskiej ilości graczy. Np. na Święto Dziękczynienia jest planowany pierwszy taki update.
Jeżeli chcesz więcej SMG to cóż... polecam Firefight - tam nie ma limitu broni, a rozgrywka jest na tyle banalna, że przypomina Battlefielda, którego tak ponoć lubisz.