Różności > Śmietnik
[PAD]1st Polish Armoured Division
Pobor:
--- Quote from: BRAT_MIH on 25 November 2011, 14:18:24 ---Oj Wiktorek nawet pożartować nie umiesz, nie spinaj się :)
--- End quote ---
Wiktorek? A nie Cezary? :o
Btw. Martin,co z tego,że za ammo,widać przynajmniej,że ze mnie godny gracz drużynowy ;)
ceza16:
Dla twojej informacji to Czarek mam na imię a nie Wiktor
BRAT_MIH:
Z nazwiskiem mi się pomyliło. Widzę, że się nie dogadamy bossie, nie chce już z tobą grać, baw się dobrze, chociaż w moim przekonaniu nie jest to gra dla 13 latka. Nara.
Radzisław:
Wiem że to zabrzmi trochę ::)...No ale cóż.Z tego co przeczytałem minimalny wiek jaki u was obowiązuje to 10 lat,tak?
Nie chcę ci tu grozić czy coś, ale w myśl obowiązujących przepisów prawnych(które w Polsce praktycznie nikogo nie obchodzą a k..Powinny!)
Gra Red orchestra OF ma na pudełku taką cyferkę jak 16+ która ma zapobiec sprzedaży takiego produktu dzieciom poniżej tej cyferki, z racji tego co gra zawiera np.Przemoc, wulgaryzmy a co najważniejsze źle wpłynąć na stan psychiczny u dzieci w wieku dojrzewania. Które często mają problem w odróżnieniu fikcji od rzeczywistości.
Wyda się to może śmieszne dla większości z was, spełniających kryteria dorosłego(18 lat). Jednak sami wiecie że nawet u dorosłych występuje sieczko-kłosa od przedobrzenia grami komputerowymi a co dopiero u dzieci w wieku 10,11,12,13,14,15 lat.
Według mnie w Polsce notoryczne łamie się prawo w tej dziedzinie, moim zdaniem sprzedawcy gier(dystrybutorzy) zachowują się tak samo a nawet gorzej niż sprzedawcy w małych sklepikach osiedlowych z alkoholem i papierosami! Sprawa rodziców wygląda jeszcze gorzej :)
Potem rośnie banda oszołomów i ludzi bez wyobraźni ..To taka moja mała sugestia nie żebym się czepiał.
Ps.Ro2 ma tą granice już wzwyż bo od 18+ ( co nawet pokazuje baner reklamowy tego forum) Pozdrawiam
ceza16:
Oj nie przesadzaj... Przecież gry dla 12 latków są takie jak dla dzieci 6 letnich i wszyscy sięgają po te dla starszych.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version