Różności > Hyde Park
I tylko kasy, kasy brak :-)
Radzisław:
Jeśli chodzi o instruktorów strzelectwa to przyznaje zagalopowałem się ..Tak ustawa jest ta sama dla wszystkich, jednak kursy, badania ,testy i kontrola obowiązują . Przepisy o broni do celów kolekcjonerskich, są jakby to napisać dziurawe ale też można się solidnie przejechać.To już inny temat, przypomniało mi się pewne zdarzenie(nie mi bynajmniej, ale komuś z mojego otoczenia).
No rzuciłeś wojo ,ho ho to tak jak wspominałeś na mumblu instruktorem na strzelnicy jesteś ?? No cóż, przynajmniej nie szarpiesz sie z żulami na mieście jak ja ;)
Shock:
Państwowy Instruktor Strzelectwa Sportowego
Instruktor Strzelectwa Sportowego LOK
Instruktor Strzelectwa Bojowego
A obecnie pracuję w ośrodku szkolenia, szkoląc, prowadząc wykłady, zajęcia itd. ;)
Rozumny(PL):
--- Quote from: Shock on 05 December 2011, 23:10:47 ---Co się tyczy broni czrnoprochowej to: Można kupić każdą która była produkowana do roku 1850. Mozesz kupić kapiszony, przybitki, odlewać kule ale nie postrzelasz bo nie masz pozwolenia na broń i prochu nie kupisz. Ale to też da się obejść.
--- End quote ---
Czy ostatnio nowelizacja ustawy nie zmieniła granicy dozwolonej broni na ok. 1880? Istotne w każdym razie że musi być rozdzielnego ładowania, czyli zakup Winchestera 1873 albo Dreysego odpada. Ale gwintowanego kapiszonowego Springfielda 1861 już można. A ten ostatni w porównaniu z dotychczas chyba najpopularniejszą w naszym kraju "trzysiódemką" to już i tak prawdziwa broń :D
Haratacz:
Wiecie czy nie wiecie ale macie.
Shock:
UP = Stare.
&feature=related
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version