Ogólnie o grze Red Orchestra: Ostfront 41-45 > Broń
All About Wepons
Goral:
W grze rzecz jasna. Jednak realizm w grze powinien także jakoś odpowiadać realizmowi gracza. Czyli gracz powinien się starać zachowywać tak jakby to robił w realnym świecie (na ile to możliwe). Wtedy gra ma klimat.
Zawsze mnie raniło w grach, że mimo starań autorów o przybliżenie realizmu, gracze nie starają się zachować klimatu. A to jakieś skakanie jak małpy w górę i na boki jak w CS:(S), a to właśnie nieszanowanie "życia w grze" bo po co? i tak się zaraz odrodzę. Więc szarża na oślep, trafienie kogo sięda i ile razy się da (skillowcy) i na respa. A licznik fragów bije.
Jak większość graczy będzie chciała wprowadzić taki klimat w RO, to znów trzeba będzie poszukać jakiejś innej gry i liczyć, że "towarzystwo" zostanie przy starej.
[_]
A nawiązując do broni, to jest ona jednym z elementów gry, a w RO jest na równi ważna jak taktyka.
Jednak styl gry zależy od samych graczy.
PrezesOi:
hmmm Goral to znaczy, uwazasz ze jezeli ktos sie czolga (dosłownie) od respa do flagi 10 minut - bedac calkowicie bezuzyteczny dla teamu - to nalezy go podziwiac za "klimat", "wczuwanie sie", itp? mnie tacy ludzie draznią-zamieniaja RO w symulator strzelnicy. położą sie tacy dwaj 50 metrow od siebie i pykaja (bezskutecznie najczesciej) cala runde. wypelnianie celow misji maja w d... grunt ze maja "symulator" pykania z rifla.
a co do tematu czyli broni-ofkoz pepeszka ponad wszystko.
Goral:
A co ma klimat gry do realizacji zadań? Każdy ma napisane "na odprawie" jakie ma zadanie. Dowódca powinien je uszczegółowić (to raczej chyba tylko w rozgrywkach klanowych) i należy je wykonać przy jak najmniejszych stratach własnych w określonym czasie.
Wczoraj na Konigsplatz przegraliśmy (Niemcy) 2 razy tylko dlatego, że się nam wcześniej wyczerpały posiłki niz wrogowi. Przez 18 minut Ruscy zdobyli w ciężkich walkach 3 punkty. A potem w ciągu minuty bez wiuększego oporu 2 ostatnie.
[_]
Oczywiście używając minimalnie broni ;) jaką mieli na stanie.
l()rd Chick3n.pL:
dla mnie klimat i realizm to 2 inne zupełnie odmienne rzeczy, w CoD (single) był świetny klimat, a tu jest świetny realizm,a w grze RO staram sie jakoś wyśrodkować klimat i najskutecznejsze zobywanie dobrych wyników
C!@zzznie bredze bo o wiele skutecznejszy byłbyś w odopwiedniej pozycji naprawde musisz być dobry, żeby rozwalić z magazynku 3, 4gości jakoś w to nie wierze, chyba że miałbys małpią zręcznośc, a poza tym mp44 to jeszcze coś sie da ustrzelić w ten soposub, ale o innej broni(np. ppsh) zapomnij
AC| AdRain:
soposub ciekawe słowo xD
C!@zz jak starasz sie zrusyfikować nazwa to rób to gdy jestes w 100% pewny "krasnyocvtober"??!! Krasnyj Oktjabr albo KpacHblu okm9Idp :)
C!@zz ma cześciową racje i Ty Góralu masz także częściową :) jak wiem że nie przyjaciel strzela z okien a ja w biegam od boku to bieglbym na rambo, żeby wszystkich syzbko wystrzelać i żeby nie wiedzieli co sie stanie, w czołgiwanie się do pokoju, a przed tem otwarcie drzwi i czekanie 10sek (bo może rzucą granata) i dopiero po tem wejście... heh no strata czasu i wróg mógłby się dowiedzieć ze juz cos jest nie tak :)
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version