Ogólnie o grze Red Orchestra: Ostfront 41-45 > Broń

All About Wepons

<< < (17/20) > >>

AC| AdRain:
no wiem o czym mówisz :) pocisk wpada w ruch rotacyjny wiem wiem....  długoś lufy ma znaczenie, ale średnica luify też jest różna w różnych modelach pistoletów czy pm'ów to dlaczego np Minigun nie jest używany jako broń sniperska?! skoro ma długąąąąąąą lufeee? i moge się założyć na 100% że lufe od strony wewnętrznej ma ciut większą.... pocisk by się nie obijał po prostu były większy rozrzut tak mi się zdaje, przeciez nie mówimy o różnicach 1mm. Najwyżej sie myle w 100% to zwracam honor ;)

Kaspzir masz rację, to było bardziej działania psychologiczne, poza tym ppsza jest kopią świetnego Suomi :D a do PPD można było wkładać identyczne magazynki jak do Suomi!!

_KaszpiR_:
miniguny maja dluga lufe aby nadac pociskom jak najwieksza energie kinetyczna od rozprezaajcych sie gazow,
po drugie minigun jest bronia szybkosztrzelna (jakies 6000 pociskow na sekunde, powiedzmy 1000 na lufe) i to sie tak nagrzewa ze trzeba to specjalnie chlodzic powietrzem ( dlatego ruch obrotowy dzieki czemu sie chloiz ddoatkowo, a poza tym 1 lufa nie bylaby w stanie tyle przezyc strzalow zarowno jako material jak i bezwladnosc machaniki strzalu jest zbyt wolna na jedna lufe

minigun nie ma byc celny - ma w jak najkrotszym czasie i jak najtaniej spowodowac najwiecej zniszczen

PrezesOi:
AdRain ty sie wcale nie mylisz sie w 100% , ty zwyczajnie nie masz pojecia o tym temacie i bredzisz.

AC| AdRain:
Ty bredzisz prezes takim gadaniem, velvet daje jakieś argumenty i idzie z nim logicznie rozmawiać, a Ty jak myślisz ze jesteś redaktorem to możesz się w taki sposoób wypowiadać nie przekazująć żadnej tresci....

poczytajcie w jaki sposób powstaje PSG-1 -.- ma mase takich samych "rzekomo" luf każda jest przestrzelona i sprawdzona... a do produkcji idą te najlepsze które maja najmniej luzu itp... i to jest fakt....  okazuje sie ze kazda lufa ma srednice troszke inną

velvetpill:

--- Quote ---AC| AdRain :
poczytajcie w jaki sposób powstaje PSG-1 -.- ma mase takich samych "rzekomo" luf każda jest przestrzelona i sprawdzona... a do produkcji idą te najlepsze które maja najmniej luzu itp... i to jest fakt....  okazuje sie ze kazda lufa ma srednice troszke inną

--- End quote ---

Z tego co wiem w PSG-1 są rózne lufy do różnych zastosowań - inne do prowadzenia ognia precyzyjnego (a'la sniper) a inne do zasypywania wroga gradzikiem kul! I do każdej lufy masz inny typ naboju!!! (dostosowanego!)

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version