Ogólnie o grze Red Orchestra: Ostfront 41-45 > Broń
All About Wepons
AKMS:
--- Quote ---no wiem o czym mówisz pocisk wpada w ruch rotacyjny wiem wiem.... długoś lufy ma znaczenie, ale średnica luify też jest różna w różnych modelach pistoletów czy pm'ów to dlaczego np Minigun nie jest używany jako broń sniperska?! skoro ma długąąąąąąą lufeee? i moge się założyć na 100% że lufe od strony wewnętrznej ma ciut większą.... pocisk by się nie obijał po prostu były większy rozrzut tak mi się zdaje, przeciez nie mówimy o różnicach 1mm. Najwyżej sie myle w 100% to zwracam honor ;)
Kaspzir masz rację, to było bardziej działania psychologiczne, poza tym ppsza jest kopią świetnego Suomi a do PPD można było wkładać identyczne magazynki jak do Suomi!!
--- End quote ---
Jak już napisałem w Minigunie występuje odchylanie pocisków od osi lufy ze względu na obracanie się "wiązki luf", pozatym jakbyś chciał wiedzieć były takie wynalazki jak automatyczne karabinki wyborowe np. M3 Carbine
Tak na marginesie w Wietnamie wielkokalibrowe karabiny maszynowe M2HB wykorzystywano jako wielkokalibrowe karabiny wyborowe
Suomi miał wpływ na Pepesze, ale PPSz nie jest jego kopią, jedynym skopiowanym elementem jest magazynek bębnowy, pozatym występują bardzo duże różnice, choćby sposób rozkładania Pepeszy
Tak w ogóle to jak masz zamiar "wkładać" do PPD (to właśnie ta konstrukcja jest kopią Suomi) magazynki od Suomi, jak obie konstrukcje zasilane są innymi nabojami
PrezesOi:
jak mi wytlumaczysz co oznaczaja te hasla, albo przetlumaczysz je na polski:
--- Quote ---nie każdy pistolet 9mm ma identyczną średnice lufy wewnętrznej i nie długa lufa w tym wypadku nie gra roli
--- End quote ---
--- Quote ---pocisk wpada w ruch rotacyjny
--- End quote ---
to moze zmienie zdanie. przyklad z pm Suomi i radzieckimi pm (sprostowal juz AKMS wiec nie musze powtarzac) to kolejny dowod ze cos slyszales ale nie bardzo wiesz co i jak i wyglaszasz takie rewelacje.
--- Quote ---pocisk by się nie obijał po prostu były większy rozrzut tak mi się zdaje, przeciez nie mówimy o różnicach 1mm.
--- End quote ---
bron strzelecka to jedne z najbardziej precyzyjnych mechanizmow wytworzonych przez czlowieka, 1mm to ogrom.
Guz:
Po za tym dyskusja chyba dotyczy broni jako broni a nie przebiegu jej produkcji. Wiec dyskusje o jakosci wykonania luf sa nie na miejscu :)Po za tym AdRain chcemy ci udowdnic ze dlugosc lufy ma znaczny wplyw na celnosc broni. Wiec przyklad dzieki ktoremu moze to zrozumiesz: wezmy 2 bronie (konstrukcja ta sama, ten sam naboj, nawet naboj jest idealna kopia drugiego) jedyna roznica to dlugosc lufy a srednica jest taka sama co do 1 pikometra to bron z dluzsza lufa bedzie celniejsza
Goral:
A na jakim dystansie? :)
Guz:
Powiedzmy 300 metrow :) Bez dlugiej lufy trudno na takim dystansie osiagnac dobre skupienie
EDIT. Wszystkich zainteresowanych tematem odsylam do numeru lipcowo-sierpniowego magazynu: "Bron i Amunicja" gdzie zosatła omowiona kwestia wplywu dlugosci lufy
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version