@up
Albo jest poprostu za dużo czołgów.
Co do tematu (grr znów off :s) Nie uważam, żeby PTRD była ZA silna. Ciekawi mnie czy ci, co tak krzyczą po obejrzeniu filmiku, o osłabienie PeTaRDy w ogóle dłuzej nią grali. Zeby zniszczyć czołg 1 strzałem trzeba podejść conajmniej na 50-100 (góra 200) metrów do czołgu. Jezeli nie jest to panzer, tylko stug, tygrys, bądź pantera to mamy 75% szansy, ze po 1szym strzale gdy kierowca usłyszał charakterystyczny dźwięk ptrd wysiadzie i nas ubije z pistola gdy jesteśmy bezbronni. Dodatkowo powiem, ze obejście niezauważonym czołgu od przodu (bo raczej czołgi się ustawiają przodem do przeciwnika
), rozłożenie się na w miarę płaskim terenie pod kątem 90 stopni i trafieniu conajmniej raz w prostokąt o wymiarach 10x10 pikseli graniczy z cudem, jezeli nie mamy wsparcia piechoty, bądź czołgów, które odciągną uwagę ofiary. Najcześciej takie wypady kończą się serią z pistola, bądź zwykłym odjechaniu czołgu sprzed nosa. PTRD byłaby idealną bronią na zasadzki w mieście, ale czołgi mają brzydki zwyczaj nie wjeżdżania do miast :/. Przydałaby się chociaż jedna mapka ze starciami pancernymi w terenie zabudowanym. Bardziej narzekałbym na niemieckie anti tanki, bo oni mają mp40, 3 panzerfausty i czasem granaty. To jest masakra, bo z PFem o wiele łatwiej podejść do czołgu od tyłu, nie trzeba nawet się rozkładać i można rozwalić każdy czołg 1 strzalem umiejętnie. Dodatkowo po pudle nie wyskoczy ci załoga i nie zrobi masowego obstrzału dupska pistolami
. Mam nadzieję, że PTRD nadal pozostanie taką, jaką jest i osłabią pak soldaty zabiarając im 1 PF i grany, bo to już jest przesada jak dla mnie.
PS. Wiem, co piszę co do PTRD, bo kiedyś postanowiliśmy z Ruwenozorim nauczyć się grać tą bronią i graliśmy całą noc na serwie arad 24/7 PT sołdatami. Szło nam całkiem nieźle, ale to tylko z uwagi na to, że graliśmy razem, zawsze przeciwko 1mu czołgowi i jeździliśmy clowncarem (nie zauwazlyliście, że na tym forum 'clowncar' wyglada jak 'downcar'?
).