Różności > Hyde Park
Total War: Rome II
Ryszka:
No dobra to ja w końcu coś napiszę. Jako że posiadam i gram czasami coś niecoś mogę powiedzieć. Jeżeli chodzi o powyższy film, to na każdym forum jest wstawiany i traktowany jako wyrocznia. Szczególnie przez tych, którzy gry nie posiadają. Ja bez spaczowanej gry takich kłopotów nie miałem. Rozegrałem ze 30 tur Egiptem i było miło ( na kolana nie padłem, ale syndrom tury następnej występował). Rozwój miast i prowincji na plus. Bitwy trochę wkurzające, bo komp armie proste zbiera, połowa to procarze (bardzo skuteczni), reszta włócznicy. Nie wiem jak po paczu to wygląda, bo nie mam czasu nowej kampanii zaczynać. Tak czy inaczej chłopaki muszą jeszcze popracować nad singlem. (moderzy już robią swoje, szkoda że Darth uciekł ze sceny, pojawił się za to Radius i nieźle kombinuje). Optymalizacja jest niedobra, ale mam na tyle mocny sprzęt, że 10000 woja w customowej bitwie podczas walki w najbardziej rozwiniętym Rzymie (chodzi o jego wielkość) mi śmiga (ale przyszpanowałem ;)). Oczywiście zdarzają się ścinki, no ale kto gra w TW ten wie że przy bramie w tłoku, żaden sprzęt płynnie nie uciągnie. Grafika jeżeli chodzi o widoki powala. Jeżeli o jednostki, coś mi z teksturami nie pasuje do końca, ale jest poprawnie (poprawnie jednak to za mało jak dla mnie). Pewnie (i to mnie wkurza, bo od początku powinno być w grze) sprawę załatwi płatny bloodpack, dodając krew, pot, kurz i łzy na odzieniu żołnierzy. Tak czy inaczej jednostki wykonane starannie, a kamera filmowa to juz szał. Super jest wydać jakiejś jednostce rozkaz, załączyć kamerkę i lecieć pośród krzyków, szczęku stali itd (klimatyczna sprawa). Miłym dodatkiem jest to, że opcja kamery filmowej pozwala nam postrzelać sobie osobiście z oranżera (czy jak tam go zwał). Na plus jest jeszcze dyplomacja, w końcu coś można utargować z kompem. Ja ogólnie nie czuję się wydymany w tyłek, a jeżeli nawet tak, to za swoje pieniądze i na własną prośbę ;). Kończąc Total War jak każdy inny ( dla mnie fajny bo antyczny i klimatu mu nie odmówię). A co do multi (nie mówię o kampanii, bo nie próbowałem) działa bez problemu. I kończąc drugi raz, chociaż mam mało czasu na granie, to codziennie załączę sobie jakiegoś customa, bo miło jest wrócić do Rzymu. A to że gry wydawane sa na łapu capu a potem łatane przez pół roku, jest tematem na całkiem inną rozmowę.
PS: Nie wydam jednoznacznego werdyktu o grze i czy warto, ponieważ Ci co chcieli to kupili, a Ci co nie kupili kupią ;)
Radzisław:
@pobor
Oddychaj ;)
@Ryszka
To ze ci gra działa to masz farta(tacy gracze też się zdarzają, wystarczy śledzić forum tw), ale nie zrozum mnie źle :D Co mnie k... Obchodzą wytryski graficzne i ochy, achy z tego powodu? jak to gra strategiczna ma być ??A w strategia tam leży i kwiczy...I mam w dupie poprawioną dyplomację po 10 latach serii w końcu powinni coś z tym zrobić!
A filmik może i jest wyrocznią(jest też w nim sporo humoru), ale dla mnie i wielu innych raczej przestrogą, by teraz gry nie kupować!!Tylko sie wstrzymać i poczekać aż CA dokończy pracę, czy to aż cię tak gryzie?
Zauważyłem taką tendencję wśród tych co grę zakupili, że do końca nie chcą przyjąć faktu że gra jest średnia, a oni przepłacili i nie do końca chcą ten fakt przyjąć do wiadomości.
FIlm jest niezłym kubłem zimnej wody dla CA i zapewne już do nich dotarł ;D
Zatem witaj RTW2 za rok i zapewne na jakiejś modyfikacji, gdyż jak zawsze utalentowani fani coś tam dodadzą, czyli odwalą za darmo pracę, którą twórcy zwyczajnie olali, widząc teraz wysyp mini modów ;) jest to raczej pewne 8)
Pozdrawiam
Ryszka:
Dobra przyznaję, gra jest średnia (jak każdy TW bez pracy moderów). Tak myślałem, że się przyczepisz do wodotrysków graficznych w grze strategicznej. No ale co ja zrobię, że mi się podoba. Tak czy inaczej, za rok mam nadzieję, że ramie w ramię zlejemy kogoś w bitwie 2 vs 2. Lub powalczymy przeciwko sobie. Dobra kończę, bo mam dużo roboty i jeszcze w Romka II pyknąć chwilkę trzeba ;)
as123as:
Cześć.
A ja kupiłem sobie samochód, w przedpłacie. Oglądałem jego reklamy, testy, był bardzo fajny.
Wreszcie nadszedł dzień odbioru, wyglądał super, taki nowy, pachnący. Trochę się zdziwiłem,
że w miejscu bocznych szyb jest wklejona folia, ale sprzedawca zapewnił mnie, że za jakiś czas
będzie można dokupić normalne szyby. Super, brakowało także tylnej kanapy, korka wlewu paliwa,
wycieraczki przedniej szyby, zderzaka z przodu, klamek w drzwiach i ręcznego hamulca.
Diler z radością w oczach powiadomił mnie, że w przeciągu pół roku wszystkie brakujące części
zostaną wyprodukowane i dosłane, a jak nie zostaną dosłane, to i tak nie szkodzi, bo samochodem
można przecież jeździć. Trochę dużo pali i ma mniejszą moc od deklarowanej, ale przecież
kupiłem w przedpłacie, nie będę narzekał. Lecz następnym razem poczekam, kupię samochód
kompletny i pozbawiony " błędów młodości ".
Odi^PrOfAnUm:
No nie wszystkie. W pierwszego Medka i Roma grałem bardzo długo bez jakichkolwiek modów ;) Potem drugie tyle albo i więcej - mówiąc o Rome na różńych śietnych modach.
Kurwwaaa, bloodpack? Ich już do reszty pogięło? To nawet takich jaj nie robi paradox. Paradox przynajmniej udostępnia kod gry moderom i co lepsze modyfikacje podpina pod swoje gierki za free ???
Gra jest niedopracowanym bublem, bitwy są króciutkie a rozgrywka niewymagająca - ma łądną grafę i potencjał, ale hej! to nie miałbyć najlepszy total war ever?
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version