Różności > Hyde Park
Total War: Rome II
Radzisław:
Na tą chwile, nie wzdycham, gdyż to zalatuje grą przygodową nie TW. Pisze o całości tego co nadęte CA wypuszcza(olewając jak zawsze fanów zwracających im uwagę na historie, epokę i detale jednostek).
Nie historyczne to(znowu niehistoryczny Egipt!!), nie realistyczne, brak animacji. Czym się tu zachwycać? To co widać jest przefarbowane z Shoguna 2. Jako stary fan serii, czuje się przerabiany i nie tłumaczcie mi tu że to pre alfa bo mnie krew zaleje. :o
Lasery z gwiezdnych wojen, angielska łacina, karty jednostek(niby to Rzymskie freski a tak naprawdę CA nie odrobiła lekcji, tak wyglądały greckie malunki nie rzymskie i na dodatek z końca VI w nie z II p.n.e) mam wymieniać dalej?? Kupa się szykuje a wy za to zapłacicie a pewnie ze 200 zł ??? Dodam że modyfikacje pod starego Roma wyglądają lepiej... (patrz dół Roma Surrectum 2, na silniku gry z 2004 r)
ps. Jeśli kogoś zdenerwowała moja wypowiedź, podam więcej argumentów na to że szykuje się kolejny ETW i może mody go uratują. Do wydania gry zostało jeszcze niecałe pół roku, jak sądzicie co CA zdoła połatać?? Niech likwidują kolejne filie, jak te z Australii odpowiedzialne za wydanie Medivala 2
Zeiss_PL:
Twoje argumenty przemawiają do mnie i z pewnością masz Radzio rację ,jednakże jako fan serii i tak chyba kupię tego romka z czystego sentymentu , mimo że wtrzymałem się z kupnem Szoguna 2 , to i tak pewnie wydam te 2 stówy żeby chociaż popatrzeć na legiony z bliska :) ( a co tam...),
Radzisław:
Dzięki za wsparcie, ale ja serię TW śledzę od pierwszego shoguna i coraz więcej widzę fajerwerków niż konkretów. Sami zobaczcie jakim przełomem był pierwszy Rome(choć z historycznością i wieloma aspektami sprzecznymi z realiami, zrewolucjonizował serię) , a jak można było go modyfikować. Ale polityka wewnątrz samego CA od jakiś 3 lat objeła inny kurs. Ludziom odpowiedzialnym za pierwsze udane produkcje, ładnie podziękowano za współpracę i wszystko wyszło w ETW, najgorszą grą serii, choć i wprowadzała bitwy morskie ale na tym koniec.
Zeiss, lepiej zakup za 30 zł Medivala 2 i poczekaj na tą modyfikację. Która za cel obiera historyczność i realizm ówczesnej epoki(reformy armii, oryginalne języki, formacje, taktykę, to z czego TW było znane). Tworzą go ludzie odp. za najbardziej znaną i udaną modyfikację pod starego Rome mowa tu o Europie Barbarorum. Tu filmik z kontynuacji EBII pod wspomnianego Medivala2 !
Pozdrawiam !
Pobor:
Nie licząc 1 shoguna, którego lat temu ładnych parę pożyczyłem kumplowi mam wszystkie TW. Romek I był zajefajny, ale w czasach kiedy w niego grałem za pierwszym razem nie przejmowałem się niehistorycznością niektórych aspektów. Potem pograłem z modami, tych eksperymentów to parę było, pamiętam nawet mod ze Star Wars. Powiem szczerze,że tak złorzeczycie na ETW, a mi się w nią grało fajnie i fajnie gra nadal. Może to dlatego,że ja siedzę mocno w bitwach morskich, albo bo Rzeczpospolita Obojga Narodów jeżdżę państwa zaborcze. Co do Romka II to kupie go na pewno, wygląda miodnie, niehistoryczny może nie będzie, momentami widać,że idzie w stronę graczy, którzy potrzebują widowiskowości, a nie grywalności. Tak czy siak, nie kupie go po premierze, będzie masa bugów, pierdoł i rzeczy do poprawienia, nie wspominając już,ze cena będzie duża jak dla takiego ucznia jak ja. Mi potrzeba się rozerwać, zabawić, użyć od czasu do czasu części mózgu odpowiedniej za kreatywne i strategiczne myślenie. Dlatego będę tak czy siak kupował gry od CA :)
Radzisław:
Zagraj w DarthModa do ETW. Zobaczysz jak powinna wyglądać gra w ogóle. Jak tu nie psioczyć na ETW, którą tak samo wypuszczono jak RO2 w wersji beta :o
Lipne AI, praktycznie go nie było. Niehistoryczność, brak prawdziwych formacji dla wojsk(co poprawił fan w modzie DM) i to co mnie rozj... widoczne kule z muszkietów, dział! Ogółem bałagan na mapie kampanii, praktycznie po kilku turach. Jeśli mowa o jakimś wysiłku intelektualnym, to może zaczyna się ale przy dobrych modyfikacjach. Czyli jak zawsze fani ratują koncepcję, gdyż chcą czegoś więcej w grze, której wielka firma na rynku, nie może, bądź nie chce zauważyć. Lub szkoda na to kasy może będzie w DLC :o
Polityka... Odcinania kuponów.
No ale cóż, mogę się tylko wnerwiać, będzie co ma być.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version