Różności > Hyde Park

50 mln złotych w lotto

<< < (2/4) > >>

Daazzz:

--- Quote from: ShariK PL on 05 November 2012, 20:29:52 ---Znaczy wygrać można 80 mln, ale po przeliczeniu tych podatków(chyba 40%), zostaje 48 mln zł.

--- End quote ---

Bredzisz. Wygrane w lotto są opodatkowane na 10%.

--- Quote ---Duże wygrane w Lotto są opodatkowane
Osoby uczestniczące w grach liczbowych (np. Lotto) czy też obstawiające zakłady wygraną muszą podzielić się z fiskusem. Nie na każdym ciąży jednak ten obowiązek. Jeżeli jednorazowa wartość wygranej nie przekracza kwoty 2280zł podlega ona zwolnieniu. Ci szczęśliwcy, którzy wygrają więcej muszą liczyć się z tym, że organizator gry pobierze podatek w wysokości 10%. Zwycięzca dostanie więc do ręki kwotę pomniejszoną o podatek. Przykładowo, jeśli ktoś trafi „trójkę” lub „czwórkę” podatku nie zapłaci. W tym przypadku wygrana wynosi od kilkudziesięciu do kilkuset złotych. Szczęśliwiec, który trafi „piątkę” i wygra kilka tysięcy złotych będzie musiał zapłacić podatek od całości wygranej. Jeżeli dzisiaj „szóstka” zostanie trafiona tylko przez jedną osobę, zwycięzca odda fiskusowi 5 mln zł. Powyższe zasady obowiązują także w przypadku loterii pieniężnych, promocyjnych, audiotekstowych, fantowych, czy też grach telebingo.
--- End quote ---

--- Quote from: Martin ---Kiedyś gdzieś czytałem, że przy bardzo wysokich wygranych- nie ma szans, by dostac całą kwotę na raz.
Jeśli się chce otrzmać jednorazowo dużą gotówkę, to z części wygranej trzeba zrezygnować:(
Natomiast, jeśłi decydujesz się na całą wygraną- ta będzie Ci wypłacana ratami przez okres nie nie krótszy, niż 7 lat.

Nie wiem, gdzie ja to czytałem i kiedy. na pewno kila lat temu. Jak coś pokręciłem, to prosze mnie poprawić.

Gdyby to była prawda, że tyle się czeka na wypłatę całości- porażka.
--- End quote ---

Wypłaty w LOTTO, LOTTO PLUS  są jednorazowe , lecz jeśli masz takie życzenie mogą być wypłacane w ratach miesięcznych bądź rocznych.
Wyjątkiem są niektóre zakłady (np. zdrapki) oferowane przez lotto. Tutaj jest odwrotnie - wypłaty masz w ratach a jeśli masz takie życzenie to możesz pobrać kasę jednorazowo.

Maciej2801:

--- Quote from: ShariK PL on 05 November 2012, 16:35:27 ---Mmmm co ja bym za takie pieniądze kupił :-* ::). Jutro kupuję kilka zakładów.

--- End quote ---
1. Dom skromny do 500 tyś zł
2. Pierce Silver Arrow z 1933 2 mln $ czyli na nasze 6 mln zł
3. Lepszy Komputer max 10 tyś zł
4. Jakiś ciuch dla dziweczyny jesli by się nagle jakaś znalazła
5. Resztę czyli 38 mln na konto i odsetki coroczne wysokości 2 mln zł żyć nie umierać

PrzemoPL:

--- Quote from: Martin on 05 November 2012, 20:19:57 ---Ile podatku trzeba zapłacić, w przypadku wygrania takiej kwoty?

--- End quote ---
Od tych 50 mln tylko jedyne 5 mln podatku , a reszta twoja na tzw. małe wydatki.

ufo_has_landed_!:
I co milionerzy? ile wygraliście ? mój brat trafił "trójkę" - wygrał 24 zł :D

Ryszka:
Ja mam szóstkę !!! , ale że jestem z Wami bardzo zżyty, to oddałem Bartowi na rozwój serwisu RO.pl ? ;)

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version