A ja może się wetnę
. Shock napisał oficjalnie , bo taka jest jego rola. Ja teraz coś własnymi słowami opowiem o tej grze. Zacznę od zdementowania wszelkich spekulacji, że chłopaki z 6PDP to już tylko samym IF żyją. Z tego co widziałem na forum jednostki, to na piątek nie ma planowanej jakiejś akcji, więc pewnie będziemy na FN ( i może jeszcze nowych przyprowadzimy).
A teraz kilka słów o grze dla starych wyjadaczy z forum Ro.pl. Najpierw plusy:
+ Podobny teatr działań, co w naszych ulubionych grach z serii RO
+ Olbrzymie mapy i kupa sprzętu, wszystko wiernie odwzorowane i pięknie wykonane graficznie
+ Ta gra stawia naprawdę na współpracę
+ Edytor misji , czyli każdy może wymyślać ile wlezie a potem testować na kolegach.
+ Gra jest realistyczna, najpierw trzeba dojść lub dojechać na pole walki. Często trwa to kilka minut i trzeba orientować się na mapie. Jak się człowiek w trawie położy to nic nie widzi i trzeba wygnieść ją przed ostrzałem. Dobrze wykonane strefy trafień w pojazdach, czyli nie walimy byle gdzie. W coop AI jest na pewno mądrzejsze niż ja grając w Ro 1. Złożony system obsługi moździerza , bez obserwatora ani rusz. Składanie rozkładanie broni etc. etc. etc. Dalej nie będę wymieniał, bo jest tego dużo.
A teraz minusy:
- Gra jest realistyczna, najpierw trzeba dojść lub dojechać na pole walki. Często trwa to kilka minut i trzeba orientować się na mapie. Jak się człowiek w trawie położy to nic nie widzi i trzeba wygnieść ją przed ostrzałem. Dobrze wykonane strefy trafień w pojazdach, czyli nie walimy byle gdzie. AI jest na pewno mądrzejsze niż ja grając w Ro 1. Złożony system obsługi moździerza , bez obserwatora ani rusz. Składanie rozkładanie broni etc. etc. etc. Dalej nie będę wymieniał, bo jest tego dużo .
Chodzi o to że jak ktoś chce postrzelać w stylu Rambo i ponabijać punkty
(nie ma tu punktów) by podnieść level broni
( też nie ma czegoś takiego) to raczej mu się gra nie spodoba.
Dla mnie IF jest takim miłym urozmaiceniem od reszty FPS-ów. Mam nadzieję że kolega As też się wypowie w tej sprawie i zrecenzuje kolegom z forum IF, własnymi słowami. ( to znaczy z TT-ką przyłożoną do skroni
)