Różności > Hyde Park

Survarium... czyli S.T.A.L.K.E.R. 2? Godny (?) substytut "jedynki"

(1/3) > >>

BartBear_[PL]:
Trwają prace nad darmową (zapewne zostanie wprowadzony system jak w WOT'cie) grą będącą kontynuacją STALKERA. Pierwsze filmiki z wypowiedziami twórców:

Maciej2801:
grą będącą kontynuacją STALKERA
Z tym się zgodzić nie mogę to będzie zupełnie inna gra. Taki WoW w świecie poatomowym. Twórcy nie maja jakichkolwiek praw do serii S.T.A.L.K.E.R.

BartBear_[PL]:
Dlatego w tytule napisałem "substytut" a to nie samo co sequel, natomiast pisząc później "kontynuacja" miałem bardziej na myśli utrzymanie a także rozszerzenie klimatu znanego ze STALKERa (bądź co bądź robi to przynajmniej część zespołu robiąca 1-kę), a co do praw to się nie wypowiadam bo opisuję grę a nie potyczki prawne autorów z wydawcami. Jak rozumiem STALKER2 nie ma szans na ukazanie się, więc prawa zachowane a "seria" martwa. Nie jestem ani zwolennikiem ani przeciwnikiem takiego rozwiązania, chodziło mi tylko o przybliżenie powstającego tytułu gdzie autorzy w w/w filmikach deklarują posłuch wśród fanów 1-wszej... ups znaczy się STALKERA co do zmian w stosunku do tego wcześniejszego tytułu do którego praw nie mają  :P

Pobor:
Chętnie bym zagrał w STALKER II, strasznie szkoda,ze nie wyjdzie. Obecnie mam Metro 2033, klimat niby podobny ale jakoś Stalker bardziej do mnie przemawiał. Może te widoczki sielskiej Ukrainy z sarkofagiem bloku nr.4 w tle? Niee, to chyba możliwość wypicia całej skrzynki wódki przeciwko promieniowaniu, tak to musiało być zdecydowanie to :D

Maciej2801:

--- Quote from: pobor on 16 March 2013, 23:39:10 ---Chętnie bym zagrał w STALKER II, strasznie szkoda,ze nie wyjdzie. Obecnie mam Metro 2033, klimat niby podobny ale jakoś Stalker bardziej do mnie przemawiał. Może te widoczki sielskiej Ukrainy z sarkofagiem bloku nr.4 w tle? Niee, to chyba możliwość wypicia całej skrzynki wódki przeciwko promieniowaniu, tak to musiało być zdecydowanie to :D

--- End quote ---
Metro 2033 sednio Ci sie podoba bo ma zamknietą i liniową architekturę a nie otwarty świat jak S.T.A.L.K.E.R. bo tak powinno się nazywać tę grę nazwa musi być z kropkami. Bo wersja bez kropek została wykupiona w grudniu 2012 roku przez Niemców kilka dni przed śmiercia Strugackiego i będą robic swoją wersje bo idioci myśleli że jak kupią nazwę STALKER to przejmą prawa do ukraińskiej wersji gry a tu dupa bo Ukraińcy zabezpieczyli się własnie tymi kropkami i aby nie wykorzystywać nazwy stworzonej przez Strugackich i prawa wciąż są u GSC. A w sumie Ci Niemcy ponoć wiszą spora kasę GSC za sprzedane Zewy Prypecii.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version