Z tymi mapami custom to trochę problem bywa. Trzeba je ściągać po każdym upadacie. Poza tym mój kolega np. ściąga je co rusz i cholera wie o co chodzi. Spróbuj wywalić cały plik tekstowy cache, znów będziesz ściągał, ale powinno być tylko raz. Winterwald niedługo będzie dołączony do oficjalnych map, tak jak i inne, które wygrały nagrody pieniężne.
Co do trybu gry. Ponieważ serwer classic padł wprowadziliśmy mapy custom na serwer realizm. Tu Mord zaczął próby połączenia dwóch trybów i stworzył niestandardowy. Ponieważ na forum Tripwire mówiono, że członkowie forum, którzy chcieli połączenia najlepszych rzeczy z tych dwóch trybów nie są grupą reprezentacyjną postanowiliśmy sprawdzić jak to zadziała na naszym serwerze. Bieganie było jak z trybie realizm, co pozwalało szybko pokonywać duże odległości na mapach custom, jednocześnie nie było bandażowania i spowolnione celowanie jak w classicu. Właśnie brak możliwości celowania w sprincie jest jak najbardziej realistyczne. Skończyło się bieganie jak Rambo, więcej taktyki weszło do rozgrywki, więcej walki wręcz. Jak dla mnie, gracza z RO1 i classic było to perfekcyjne rozwiązanie, co na jakieś dwa tygodnie spowodowało, że od nowa pokochałem ta grę. Po czym okazało się, że popularność serwera spada i cały eksperyment wziął w łeb. Na dzień dzisiejszy serwer realizm wrócił do trybu realizm.
Mam nadzieję jeszcze, że uda się zrobić serwer classic we wspomnianym trybie mieszanym, ale niestety gracze jak widać przyzwyczajeni są do gry na łatwiejszym poziomie i nie chcą utrudnień uciekając na inne słabsze do tej pory serwery. Próba się nie udała, a Mord i ja jesteśmy naprawdę tym faktem bardzo niepocieszeni.
Z tymi mapami to w ten weekend jeszcze powalczymy, jakby coś cały czas nie działało jak trzeba pisz.
EDYTA
Wlazłem na serwa, a tam tryb niestandardowy znowu :/ Morda nie ma, a od poniedziałku się nie komunikowaliśmy więc dzisiaj zapewne sie więcej dowiem co on znowu kombinuje i wieczorem napiszę.