Różności > Hyde Park
Stalingrad [2013] reż. F. Bondarczuk
morticore:
[ Invalid YouTube link ]
Historia grupy żołnierzy luźno inspirowana walkami o dom Pawłowa. Jak dla mnie wygląda ciekawie, a po reżyserze 9tej Kompanii liczę na coś lepszego niż wynalazki pokroju Twierdzy Brzeskiej :-\ Premiera jesienią (coś mi świta, że w związku z rocznicą bitwy). Co sądzicie?
Deep22:
Wygląda i zapowiada się ciekawie. Rosjanie potrafią dbać o pokazanie swej historii z jak najlepszej strony ;)
Wrona:
Tylko wielka szkoda, że nie przyłożono się lepiej do odtworzenia czołgów - jakieś niby Panzer IV na podwoziach radzieckich? Nie będę potrafił zmusić się do tego, żeby na to nie zwracać uwagi. Pomijając ten dla większości "detal", film może być nader przyjemny.
Odi^PrOfAnUm:
To nie jest detal. tylko szpecąca obraz niedoróbka. W 2013r sorry ale widz ma prawo wymagać dbałości o detale. To nie jest 70r. Przecież te z tego trailera wyglądają gorzej od tych z o jeden most za daleko czy nawet złoto dla zuchwałych, nie wspominając o absolutnie efekciarskich szeregowcu ryanie i kompani braci czy nudnej jak flaki z olejem pacyfiku. Jeśli ruscy chcą robić efekciarski film to przede wszystkim dbałość o detale a dopiero później wybuchy. Jeśli się nie umie zadbać o odpowiednią charakteryzacje to po co na siłę wsadzać tam pojazdy. Strasznie bolały sceny batalistyczne w 'karnym batalionie' były po prostu fatalne, zaś sam serial świetny - imo zyskałby jeszcze więcej gdyby je wycięto. Pointa jest taka, że jak się już stawia na rozmach to ze wszystkim, zaś jeśli się nie ma kasy to się tego nie robi i dalej można zrobić świetny film wojenny - vide wojna zimowa.
ufo_has_landed_!:
Film ma być prezentowany jako pełne 3D, zatem pomijając to o czym wspomnieliście już wyżej, jeśli będzie dobrze zrobiony, może przynieść na prawdę niesamowite wrażenia dla widza. Jeśli film będzie nakręcony wg pokornego scenariusza tj zwycięstwo ale za ogromną cenę, może być na prawdę wartościowym świadectwem tamtych czasów. Zobaczymy, ja w każdym razie, jeśli będzie to u nas w kinach, na pewno pójdę, mimo tych śmiesznych czołgów :)
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
Go to full version