Różności > Hyde Park

Stalingrad [2013] reż. F. Bondarczuk

<< < (6/8) > >>

morticore:
Wiem, w kinie wyglądały świetnie  ;)

BRAT_MIH:
Efekty może w kinie super, ale jak się ogląda marną kopie na laptopie to efektów już tak nie widać, a sama treść nie ma w sobie nic pociągającego. Brakowało mi czegoś, nawet wątek miłosny był na siłę wciśnięty. Wydaje mi się, że chęć pokazania efektów specjalnych (czasem tak sztucznych, że czułem jakbym widział wątek jakieś gry) miała przykryć mierną fabułę. Jak dla mnie 6/10, można obejrzeć.

Insanity:
Mnie tylko zastanawia dlaczego polskie kino nie może zdobyć się na produkcję zrealizowaną w taki sposób, niby był ten film o odsieczy wiedeńskiej, ale efekty były kiczowate bez dbałości o szczegóły (np. konie rzucające cień w inną stronę niż świeci słońce), poza tym same ujęcia w polskich filmach nie są tak porywające jak na przykład u Ruskich w Stalingrad. Jest potencjał, mamy wspaniałe momenty w historii godne filmów, ale nie wiem czy to nasi filmowcy są tak niezdolni, czy brakuje kasy na wynajęcie porządnego studia filmowego, czy po prostu mamy w genach kiczowatość w tworzeniu filmów  :-\

BRAT_MIH:
Teraz to żeś pojechał. Nawet tytułu filmu nie jesteś w stanie zapamiętać, a podsumowujesz cały dorobek polskiej kinematografii ? Jak się tak jarasz komputerową animacją to zobacz co potrafi zrobić Tomasz Bagiński, ten ruski filmik dla gimbazy przy tym to przy tym szmira. Znam lepsze miejsce dla ciebie - www.żal.pl

Insanity:

--- Quote from: BRAT_MIH on 15 December 2013, 12:23:31 ---Teraz to żeś pojechał. Nawet tytułu filmu nie jesteś w stanie zapamiętać, a podsumowujesz cały dorobek polskiej kinematografii ? Jak się tak jarasz komputerową animacją to zobacz co potrafi zrobić Tomasz Bagiński, ten ruski filmik dla gimbazy przy tym to przy tym szmira. Znam lepsze miejsce dla ciebie - www.żal.pl

--- End quote ---

Wiem, powinienem pamiętać każdy tytuł filmu i potrafić go przywołać w dowolnym momencie. Znam animacje Bagińskiego, ale co z tego, skoro nie potrafią go wykorzystać przy tworzeniu filmów. Podaj mi choć jeden, polski, efektowny film? Bitwa Warszawska? - jak ty to nazywasz, "szmira". "Bitwa pod Wiedniem" - nie da się patrzeć.
A co do ostatniego zdania to chyba czujesz się bardzo samotny na wspomnianej stronie i szukasz kolegów, co?

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version