Różności > Hyde Park
Stalingrad [2013] reż. F. Bondarczuk
morticore:
--- Quote from: ufo_has_landed_! on 14 May 2013, 11:39:52 ---Film ma być prezentowany jako pełne 3D, zatem pomijając to o czym wspomnieliście już wyżej, jeśli będzie dobrze zrobiony, może przynieść na prawdę niesamowite wrażenia dla widza. Jeśli film będzie nakręcony wg pokornego scenariusza tj zwycięstwo ale za ogromną cenę, może być na prawdę wartościowym świadectwem tamtych czasów. Zobaczymy, ja w każdym razie, jeśli będzie to u nas w kinach, na pewno pójdę, mimo tych śmiesznych czołgów :)
--- End quote ---
Ja w Bondarczuka wierzę :)
--- Quote from: Wrona on 13 May 2013, 22:25:29 ---Tylko wielka szkoda, że nie przyłożono się lepiej do odtworzenia czołgów - jakieś niby Panzer IV na podwoziach radzieckich? Nie będę potrafił zmusić się do tego, żeby na to nie zwracać uwagi. Pomijając ten dla większości "detal", film może być nader przyjemny.
--- End quote ---
Czołgi są obiektywnie słabe (najbardziej chyba razi brak sprzężonego km-u, Schurzen jak dla mnie ujdą w tłoku). Tym bardziej szkoda, bo na Białorusi udowodnili, że jak chcą to potrafią:
Panzer III na podwoziu BWP-1 w Rubieży Dniepru. Bez porównania lepsza charakteryzacja
Natomiast dam plusa za żołnierza z Granatbuchse w 0:40 ;)
Odi^PrOfAnUm:
Zwłaszcza, że ruskie mają i pz4 i pz3 na chodzie :-\ nie mówiąc już o tym, że mają najbogatsze w sprzęt muzeum na świecie. Ostatecznie w 2013r można zrobić dobrą replikę.
Pobor:
--- Quote from: Odi^PrOfAnUm on 14 May 2013, 14:59:44 ---Zwłaszcza, że ruskie mają i pz4 i pz3 na chodzie :-\ nie mówiąc już o tym, że mają najbogatsze w sprzęt muzeum na świecie. Ostatecznie w 2013r można zrobić dobrą replikę.
--- End quote ---
... jeśli masz duże pieniądze, bo rosyjskie kino zdaje się,że finansowo trochę od staje od "boskiego" Hollywoodu...
Odi^PrOfAnUm:
Drogie to są efekty specjalne i gaże aktorów a nie wypożyczenie czołgu z muzeum na potrzeby filmu czy zrobienie znośnej repliki. Miałeś przykład wyżej, że jednak można. No ale jeśli tak bardzo nie można to po co robić takie sceny? Z resztą jestem niemal pewien, że ten film biednego budżetu nie ma 8)
ShariK PL:
Co się czepiasz szczegółów i tak jest dobrze.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version