Różności > Hyde Park
Stare ale jare gry
Marder:
Do starych gier idealny jest emulator DOS-a. Za jego pomocą można każdą grę odpalić. Co do Open Genaral. Mam i trochę grałem. Nie ma żadnych problemów z uruchomieniem tego. Scenariuszy i całych bardzo ciekawych kampanii jest sporo (http://opengeneral.pl/). Niestety jest też pewien problem który mnie zniechęca do grania, a mianowicie czytelność grafiki. Owszem można sobie ustawić dowolną rozdziałkę ale co z tego jak same grafiki jednostek są za małe. Jeśli odpalimy grę na 22 calowym monitorze to przy rozdziałce 1024 mamy pikselozę. Wygląda to nieciekawie. Jeśli damy rozdziałkę 1680 albo nawet full HD to wówczas jednostki na mapie są tak małe że ciężko nawet odczytać ile mają siły. Trzeba by tworzyć całkiem nowe modele i to od podstaw ale prawie nikt tego nie robi bo nie jest to łatwe a dwa że ich wielkość też jest ograniczona możliwościami edytora. Żeby to miało ręce i nogi to jednostki musiałyby przypominać te z Panzer Corps. Ale na to nie ma szans. Nie ten engine.
Odi^PrOfAnUm:
U mnie to tak wygląda na 22 calach.
--- Quote ---jak gdzieś go dorwę
--- End quote ---
Ukraść albo kupić. Sam nie raz widziałem aukcje różnych blitzkriegów na allegro po 2,3 zł za gierkę albo 10 zł za komplet.
ShariK PL:
W czasach pegazusa dużo w to grałem :D. A jak zgubiłem kasetę z Punisherem to załamkę miałem :(.
Marder:
--- Quote from: Odi^PrOfAnUm on 22 June 2013, 11:19:35 --- U mnie to tak wygląda na 22 calach.
--- End quote ---
U mnie całkiem podobnie. Szkoda że nie ma jakiegoś sprzętowego zooma w tej grze. Powiekszał by wybrany fragment jednocześnie nie tracąc na jakości ikonek.
Odi^PrOfAnUm:
Mi to w sumie nigdy nie przeszkadzało. Pzecież nie o grafikę w starych grach chodzi.
Dwie świetne gierki
a to to już miazga
najlepszy fps ever ;) piękna grafa, genialna muzyka, świetny lokacje i mapy, bystre boty, doba fabuła i to w 98r. ;)
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version