Muszę niestety parę zdań od siebie dołożyć. Bubel po pierwsze spójrz na mój podpis (nie ten z rybami
). Klan 6PDP z gry Iron Front, która dzieje się na ziemiach polskich w 1944 roku. Z założenia miało być realistycznie, więc i nazwa historyczna. Pewnie mój dziadek też był ubekiem? (swoją drogą komentarz nie na miejscu, w stylu pewnego polityka, którego nazwiska już nie pamiętam, ale wtedy chodziło o wermacht.)
Jesteś tu w miarę nowy więc możesz nie wiedzieć, ale ja znając chłopaków z forum, mogę Cię zapewnić, że słowo patriotyzm, jest dla nas ważne i znamy historię swojego kraju. Sęk w tym, że historia jest dla ludzi mądrych. Członkowie grup rekonstrukcyjnych, które przybliżają nam umundurowanie i uzbrojenie powiedzmy Wermachtu lub LWP to faszyści i ubecy? . Ja sam wykonując pewną pracę, aby przygotować się merytorycznie przeczytałem mein kampf, już wiem co o mnie pomyślisz. Historia jest dla ludzi, a historia naszego kraju jest szczególnie trudna. 2 Wojna Światowa napisała nam (Polakom) niestety niedobry scenariusz. Ale Moim zdaniem cytując Ciebie Bubel "duża część" a nawet przeważająca , to byli zwykli szarzy żołnierze, którzy ryzykując życie walczyli o swój kraj, a jakaś tam polityka, była często dla nich wielką abstrakcją.
Dzisiaj łatwo nam osądzać i cieszmy się z tego, że możemy to robić w spokoju i pokoju. Tylko że z głową.