Żołnierze > Ogłoszenia rekrutacyjne do klanów
Historia jest dla ludzi...
Ryszka:
Oj jaka burza się rozpętała z powodu zamknięcia tematu u mnie na priv. A że forum jest dla ludzi, otwieram ponownie i ostrzegam, jak mi ktoś zepsuje dzień głupim postem to..... się popłaczę ;) Nie leczymy w tym temacie kompleksów narodowych lub indywidualnych. I córa koryntu piszcie mądrze!!!
sam siebie edytuję i powiadamiam za co
ShariK PL:
--- Quote from: pobor on 29 June 2013, 10:47:30 ---
Sharik o czym Ty wgl mówisz? Pecha, neutralność? Jak chcesz zachować neutralność w kraju, który jest w najgorszej sytuacji geopolitycznej w Europie?
--- End quote ---
Miałem na myśli to, że Polska miała pecha z takimi sąsiadami i takie położenie geograficzne.
Ryszka:
Słowo pech kojarzy mi się z przypadkiem losowym. Ale jeżeli tak, to trwa on od 966 roku (albo wcześniej , bo znając was zaraz się przyczepicie, że od chrztu liczę). Taki kawał czasu co za pech, fatum nawet ;). Zdarzały się chyba jednak czasy, kiedy pecha nie mieliśmy, może o tym pogadamy?
Odi^PrOfAnUm:
Dlatego nie uważam, że Polska powinna jeść komukolwiek z ręki i liczyć na czyjąś pomoc. Hitler jako jedyny traktował RP na poważnie w swoich planach. Najlepiej dla polityki zagranicznej Polaków i kiedyś i obecnie jest dobrze układać się z Niemcami. ;)
Pobor:
Za Ottona może by wyszedł sojusz z Niemcami, z Hitlera uważam,że nie. Nadal jesteśmy traktowani jak popychadło przykład- gazociąg północny, kory w piękny sposób pokazuje podejście do Polski zarówno Niemiec jak i Rosji.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version