Różności > Hyde Park
Hearts of Iron (wszystkie części i dodatki)
Ryszka:
Z tym niezłym to bym nie przesadzał, grałem bodajże, na modzie II RP, a tam Polska ma większy wachlarz, "udogodnień".
Na zwykłej podstawce, po pobiciu Czechów, raz udało mi się podejść na przedpola Berlina, ale ugrzązłem, miałem wtedy fuksa, bo Hitler oddał mi Śląsk za darmo, zgłosiłem pretensje terytorialne i się udało.
BUBEL:
Fazę na HoI miałem jeszcze w 2005 czy 2004 (wtedy kiedy wyszła HoI II), gdzie jeszcze nie miałem dostępu do internetu, zatem grałem bez jakichkolwiek modów. I znowu samo podbicie Czechów (którzy mają sporo lepszą armię niż II RP) jest sporym osiągnięciem - poza tym Czechosłowacja ma gwarantowaną niepodległość przez co najmniej Francję (a zatem przez Aliantów) więc takie poza ,,eventowe'' zagranie jak atak Polski na Czechy musiałoby pchnąć Polskę albo do Kominternu albo do Osi :)
Polecam jeszcze grę Finlandią i Rumunią - na znacznie mniejszą skalę ale można i tak skopać czerwone zady :P A ja III Rzeszą po zajęciu ZSRR lądowałem na Wlk. Brytanii później wasalizacja Turcji, Persji i wspólny atak z Japończykami na Indie, na końcu opracowanie międzykontynentalnych rakiet balistycznych ICBM z głowicami nuklearnymi i całkowite zmiecenie wschodniego wybrzeża USA z powierzchni ziemi - na pogorzelisku lądują dywizję pancerne i robię Blitzkrieg do zachodniego wybrzeża, tyle że zazwyczaj gdzieś w tym momencie kończyła mi się kampania :(
Navigation
[0] Message Index
[*] Previous page
Go to full version