Różności > Hyde Park
Polscy twórcy gier pracują dla WP
gustavo:
No tak F-16 jest lepszy niż samoloty które produkujemy z prostego względu... nie produkujemy samolotów ::) a nie produkujemy samolotów jak i większość sprzętu mamy zagranicznego z prostego względu: od roku 45 polegaliśmy na przymusowej wtedy "pomocy" zw wschodu, teraz natomiast na siłę pchamy się po pomoc z zachodu. Jeśli będzie kręcić się łby wszystkim projektom "bo kupimy lepsze" to szanowni Panowie Wojsko Polskie można od razu przekształcić w ochotniczy oddział armii amerykańskiej. A jeśli jeszcze tego nie widzicie to powiem tak jeśli nie nauczysz się jako dziecko wycierać tyłka to w wieku 40-50 lat jak już mama nie będzie mogła pomóc będziecie, za przeproszeniem, latać z brudną dupą i szukać kogoś kto pomoże. Jedyna różnica jest taka że podcierania tyłka można nauczyć się w 5 minut albo i mniej jeśli ktoś zdolny, ale przemysł zbrojeniowy to dziesięciolecia pracy i to nie planowania nowego samolotu tylko powoli i od podstaw, mały kroczek za kroczkiem od spraw prostych do całkowitej samodzielności. A jeśli się kręci łby takim małym inicjatywom to Panowie "dupa zbita" i lepiej nie będzie już nigdy.
Cieplutko pozdrawiam ;)
ShariK PL:
Ja uważam, że sprzęt, który obecnie mamy jest mało znaczący. Wszystkie czołgi typu T-72 powinny pójść już dawno do muzeum albo sprzedać murzynom na jakimś afrykańskim zadupiu. To samo z radzieckimi samolotami.
Po co dziś czołgi, jak dzisiaj służą jako cele dla lotnictwa. Żołnierza z inteligentną rakietą o wiele trudniej wypatrzyć.
Gdyby Irak postąpiłby tak w 1991 roku, to operacja pustynna trwałaby do dziś.
Ponadto przywrócić pobór i zorganizować system obronny jak w Szwajcarii.
ufo_has_landed_!:
--- Quote from: ShariK PL on 06 September 2013, 17:55:36 ---Ponadto przywrócić pobór
--- End quote ---
fuuuu... jak jesteś taki poborowy to śmigaj do woja. Dostaniesz kałasza z dykty i będziesz biegał po lesie krzycząc ratatatata , bo amunicji nie ma, a broni lepiej nie dawać bo się zastrzelą nieboraki.. natknąłem się kiedyś na taką "armię" w lesie, nie wiedząc, że wszedłem na "poligon" :)
ShariK PL:
--- Quote from: ufo_has_landed_! on 06 September 2013, 19:11:27 ---fuuuu... jak jesteś taki poborowy to śmigaj do woja. Dostaniesz kałasza z dykty i będziesz biegał po lesie krzycząc ratatatata , bo amunicji nie ma, a broni lepiej nie dawać bo się zastrzelą nieboraki.. natknąłem się kiedyś na taką "armię" w lesie, nie wiedząc, że wszedłem na "poligon" :)
--- End quote ---
:(
Haratacz:
--- Quote from: ShariK PL on 06 September 2013, 17:55:36 ---Ja uważam, że sprzęt, który obecnie mamy jest mało znaczący. Wszystkie czołgi typu T-72 powinny pójść już dawno do muzeum albo sprzedać murzynom na jakimś afrykańskim zadupiu. To samo z radzieckimi samolotami.
Po co dziś czołgi, jak dzisiaj służą jako cele dla lotnictwa. Żołnierza z inteligentną rakietą o wiele trudniej wypatrzyć.
Gdyby Irak postąpiłby tak w 1991 roku, to operacja pustynna trwałaby do dziś.
Ponadto przywrócić pobór i zorganizować system obronny jak w Szwajcarii.
--- End quote ---
Czołgi panie kolega są ciągle potrzebne, a stwierdzeniem "Po co dziś czołgi, jak dzisiaj służą jako cele dla lotnictwa." udowadniasz, że nie jesteś w temacie. Dowód? Wojny ostatnich czasów.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version