Niejaki 123as123, twierdzi też, że procesor mam chłodzony azotem, a wszystko podłączone ma do reaktora, wiadomego ukraińskiego pochodzenia
Drogi Poborze, reaktor, jak zapewne wiesz, wyleciał mi w powietrze, procesor chłodzony wodą, ale obecnie
powietrzem, dyski pozostały. Mam dwa SSD, Crucial M4 128 i Samsung 840 Pro 256.
Tak jak piszą koledzy miałem ten sam problem, kiedy wchodziłem na serwer, do wyboru pozostawały tylko patyki.
Mapy są dość duże, więc ładowanie trochę trwa, a dyski SSD mają w stosunku do standardowych bardzo szybki
odczyt i niski czas dostępu, u mnie w zależności od programu testującego 437-523 MB/s i czas dostępu 0,1 ms,
zwykłe dyski 50-120MB/s i 12-15 ms.
Kto raz popracuje na dysku SSD, już nigdy nie wróci do standardowego. Win 7 - start 8,5-9 s, zamknięcie 6 s.
Jest tylko jedne ale, cena, Cruciala M4 kupowałem w 2010 roku za 740 zł, a Samsunga 256 Pro w tym roku za 780 zł.
Ale jak się chce komfortowo grać to trzeba się poświęcić, cały 2010 i 2013 rok nie piłem, nie paliłem, nie uprawiałem sexu, nie rozmawiałem przez telefon, mało jadłem, nie jeździłem samochodem - wszędzie z buta i odkładałem na wymarzony dysk.