Różności > Hyde Park

W jakie się stroisz ciuchy, czyli ...

(1/5) > >>

as123as:
Pod tym dość pokrętnym tytułem chciałem zapytać, a propos wyjaśnień na temat znikających tekstur na słabszych
kompach, na jaki sprzęcie grają koledzy z naszego forum.
Wystarczy proc, grafa, pamięć. Mile widziana reszta sprzętu i przetaktowanie.
Jest jeszcze czas (prezenty ), żeby rodzicom ( i sobie ) uzmysłowić głód fps'ów.
I5 ( Sandy Bridge) 2500K
Asrock P67pro3
G.Skill RipJawsX  8GB, DDR3-1333,
Gigabyte Radeon 6950
Samsung 840PRO256
OCZ600MXSP
1680X1050

morticore:
Core 2 Duo E4500@2,86 GHz (chciałoby się więcej ale na płycie dzielników i regulacji napięć brakuje...)
4 GB DDR2 667MHz
ATI HD 5750 512 MB
Windows 7 64bit
---------
Gra działa przyzwoicie przy średnich ustawieniach graficznych 30-62 FPS w 1280x1024
Błędy: czarny dym na Aradzie, czasem sowieckie mundury dziwnie świecą,
Problemów z doczytywaniem tekstur, brakiem ścian i podłoża od dawna nie mam.

Rozumny(PL):
AMD Phenom II x4 965 Black Edition 3,40 GHz
8  GB DDR3 1600 MHz
AMD Radeon HD 7770 1 GB
Windows 7 64bit

Da się grać :D Podczas przybliżania się do obiektów "materializują się", ale to raczej urok silnika graficznego. Czasem też znikają łapy mojego wojaka. Co zmienię sterowniki to i tak to pozostaje po staremu, ale można grać przyjemnie mimo tego.

P.S. Asie a co Ty masz?  ;)

marcinz:
cpu: Xeon E3-1230 v3
mb: ASRock B85M-ITX
ram: 1x8GB Ram 1600MHz CL9
gpu: Asus Radeon R9 270 2GB
ssd: Plextor M5S 128GB
hdd: Samsung F3 500GB
psu: Super Flower Golden Green 450W
obudowa: Fractal Design Node 304

Ryszka:
Ja mam ładne ciuchy ;). Ale na święta jak co roku zmieniam kompa i padło na taki sprzęcik. Najgorsze jest to, że żadne tekstury mi teraz nie znikają i nie mogę włączyć gry na najniższych ustawieniach. Czyli na starcie skazany jestem na porażkę. Więc nie gram, tylko trwam, do czasu aż sprzęt się zestarzeje.

Edit: A żebyście widzieli jaki Bart ma sprzęt, oczy z orbit wypadają. Zasada na naszym forum jest taka. Nikt nigdy nie może mieć lepszego kompa niż Bart. Na drugim miejscu mogą być moderatorzy i admini serwerów. Teraz wiecie czemu tak mało ludzi z tych 2000 zarejestrowanych zagląda na forum. Chcieli mieć lepsze komputery od administracji, więc ich w ukryciu zbanowaliśmy. Zostawiliśmy tylko tych ze słabym sprzętem. Tak więc jeżeli ktoś jeszcze chce się pochwalić w tym temacie, zestawy mogą być max do dwudziestu tysięcy ;).

Edit 2 : A wracając do mojego zestawu, to w lato w ogóle nie gram, no chyba że chcę coś z grilla, a w zimę załączam na dwie godzinki steama w nocy, żeby mieć potem przez okrągłą dobę 23 stopnie w domu.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version