No to ja wtrące swoje 5 groszy. Jestem maniakiem IIWŚ. Interesuje mnie wszystko z tego okresu. No i oczywiście szukam gier, które jak najbardziej odzwierciedlają ten okres. Powiem tak. RO jak na razie jest najlepszą grą „strzelaną” osadzoną w realiach IIWŚ. Następną grą która jest po niej to Forgotten Hope (mod na BF1942). Takie gry jak COD, COD2 i cała seria Metal of Honor to tylko Quake osadzony w klimacie drugiej wojny. TO co mnie najbardziej denerwuje w tych grach to ze skaczesz jak ktoś wspomniał „3 metry”, a w czasie skoku zabijasz 50. Walki wyglądają jak walki strzelających do siebie kangurów. Śmieszne było jak wszyscy biegają „spirntują” i do siebie walą, a najśmieszniejsze to jak powiedzą kamper gdy się zaczaisz na kogoś. Dla mnie wszystkie CODy to porażka. COD2 strasznie nie trawie, singla szybko se odpuściłem, a multiplyera pograłem może tydzień dłużej. Nie zniosłem widoku skaczących naprzeciwko siebie Niemców i Amerykańców, którzy w tym czasie do siebie strzelają. Quake jak nic. Gre skasowałem, sprzedałem i mam święty spokój.
W grze RO czuć klimat IIWŚ. Gra się świetnie. Są dwie strony które muszą ze sobą współpracować inaczej się przegra. Nie ma gościa Rambo, który wyrżnie wszystkich na mapie.
Ktoś zapodał cytaty wypowiedzi innych osób. Widać ze ci ludzie nastawieni są na strzelani typu Quake ze śliczną grafiką. Powiem tak Grafa w RO podoba mi się starowanie jest takie same jak w innych grach. Przytocze je i powiem swoje zdanie
"mam red orchhestrę, grałem całe 3 razy.... ktoś kupi ? za 20 zl, z kontem steam ? xD
takie gry powinno się publicznie biczować..." – sam się biczuj :]
"A. Orhestra nie jest niczym nadzwyczajnym – ma klimat IIWŚ, czuć ze jestes na polu walki.
B. Ma lichą grafike – mnie Grafa w RO odpowiada i podoba się. Nie gram tylko dla grafy.
C. Kolejna gra o drugiej wojnie!! " – no i świetnie bo dobrych gier o IIWŚ jest bardzo mało.
"E. Długo się wczytuje – gówno prawda.
F. Hu*owe modele i tekstury – gówno prawda.
G. PO*EbANE sterowanie " – takie same jak w innych grach. Ale złej baletnicy nawet rąbek przeszkadza.
"Aha zapomniałem jeszcze że to nie jest nawet gra!!! – a niby co ?
I.To tylko mod do Unreala. Powstała na jego silniku, - już nie jedna gra powstała na jakimś silniku, przykładów jest mnóstwo.
J. jej twórcy nawet nie mają studia developerskiego. – nie ma to dla mnie znaczenia.
k. Nie widziałem jeszcze dobrej gry której cena PODSTAWOWA miała niezałe 30 PLN" – no i dobrze ze tyle kosztuje. Ostatnio Cenega ma ceny, które są dobre na polskim rynku. Wszystkie nowe gry od nich są teraz tanie. Dobra metoda na walkę z piractwem.
Tak więc kończąc napisze nie podoba się to spadajcie. Potem na forum piszą ze gra jest trudna, proszą o poprawienie tego czy owego bo nie mogą skakać, strzelać, obracać się i zabijać 50 przeciwników. Przez cos takiego gra Il2 sturmovik w nowej odsłonie jaką jest FB i dodatki, stała się powietrzna strzelaną a nie symulatorem IIWŚ.