grzech.pl :
Mógłbyś wytłumaczyć dlaczego jednoosobowa załoga w tygrysie jest bez sensu i dlazego IS2 ze swej natury jest raczej jednoosobowy? Pytam tak z ciekawości, ja wolę prowadzić tank bez załogi.
Tygrys: jest czołgiem do grania z załogą bo jego wieżyczka obraca się najwolniej w grze.
Jeżeli blisko ciebie jest czołg przeciwnika który jedzie szybko to możesz nie zdążyć obrócić wierzy i wystrzelić ( trafić ) . t34/85 jeżeli nie sprzątniesz go pierwszym strzałem będzie jeździć wokół ciebie i strzelać z bliska. nie obrócisz wieżyczką , jeżeli zdecydujesz się na przesiadanie i będziesz korygował wszystko jako kierowca masz szanse, ale wydaje mi się że też możesz mieć problemy z trafieniem nawet jak w t34 będzie tylko jedna osoba sam załatwiłem szybkimi manewrami nie jednego tygrysa  mówię tu o sobie bo nie wiem jak grasz, ale do tygrysa wsiadam tylko jeśli mam załogę.
IS2 : załoga 2 osoby :> kierowca i dowódca czołg jest mobilny i wytrzymały działo długo się ładuje, ale jest super celne i ma największą siłę rażenia w grze, dodatkowo szybko się obraca. Czołg jest super a na mapach typu Arad to załoga nie jest potrzebna, jak cię mają zdjąć to i tak cię zdejmą. dla IS2 największym zagrożeniem jest piechota bo czołgi przeciwnika zdejmuje zanim tamte go zobaczą tygrysa strzałem w czołowy pancerz, na jakimś serwerze mapa Koenigsplatz trzech anglików ciagle jeździło tygrysem, dojeżdżali do pierwszej latarni za zakrętem :> graliśmy 6/6 trzech piechurów niemieckich nie radziło sobie z piątką naszych  w dobrze ustawionym IS2 kierowca się nudzi 
To moje prywatne zdanie :> w IS2 wole bez
pozdro