Author Topic: Ulubiona Mapka/znienawidzona...  (Read 80066 times)

Raiden

• Guest
Ulubiona Mapka/znienawidzona...
« Reply #105 on: 02 March 2007, 22:41:34 »
Eric, napałiłeś mnie na tą mapke ^^ Masz link do downloadu czy jakieś screeny?

Mati

• Guest
« Reply #106 on: 03 March 2007, 08:16:46 »
Mapa jeżeli chodzi o grę jest doskonała, ale nie wszyscy sobie mogą na niej pograć z taką przyjemnością. Jest rozległa, posiada wiele obiektów na mapie i drastycznie spadają fpsy...

A co do downloadu tej mapy to obie wersję są do pobrania w Mapowisku. Screeny z pierwszej wersji mapy można obejrzeć pod tym linkiem...

Wrona

• Guest

gustavo

• Guest
« Reply #108 on: 16 March 2007, 14:54:30 »
Najlepsza mapa to kaukasus fajny był by arad ale w czołgach zazwyczaj są  jelenie, lecą na janusza. Tylko dwa razy jechałem z takim w jednym czołgu teraz wole biegać jako pak soldat choć i tak nieraz mnie przejechał mnie mój czołg. Najgorsza mapa to bochemian paradise co za radość biegać pomiędzy skałami z mauserem lub mosinem.:con

Offline _KaszpiR_

• Sztab Generalny
  • Towarzysz broni
  • Honor: +4/-0
    • View Profile
    • http://hlds.pl
« Reply #109 on: 16 March 2007, 16:07:45 »
gustavo, podejrzewam ze baksan ci sie nie podoba bo ciagle ginales :D
mialem to samo, teraz uwazam mape za jedna z najlepszych w pakiecie RO, wlasnie prze ilosc obiekotw typu murki, przejscia, skalki i krzaki - mozna przeprowadzic atak z flanki, dzieki czemu ta mapa nie jest taka liniowa jak wiekszosc mapek.

za to kaukasus jest dla mnie pomylka - z iloscia ruskich o polowe mniejsza niz niemcow mozna obronic mape, pod warunkiem ze sie dobrze celuje. rzez na maksa glownie z powodu otwartych przestrzeni. nie przepadam za nia. jedyne co jescze trawie to walka z dobrze zgrana grupa graczy albo kaukafun (snajperke ma kazdy :D)

Cumak69

• Guest
« Reply #110 on: 10 May 2007, 22:36:44 »
Gorlitz_beta3 myslałem ze jest genialny,ale po chwili zdałem sobie sprawe ze tak wyglada jak level do Cod.Takie walenie głową w mur

ludziska kto mi powie co to za mapa
Duża ,ruscy atakują przez lasek i wpadają na niemieckie pozycje (wschodnia i zachodnia) w postaci wału ziemnego, 2 czołgi
niemcy maja stuga,potem pozostaje zdobyć wioske broniona przez szkopów.mapa fenomenalna ale nie pamietam jak sie zowie

Yab_PL

• Guest
« Reply #111 on: 11 May 2007, 14:51:56 »
_KaszpiR_ :
gustavo, podejrzewam ze baksan ci sie nie podoba bo ciagle ginales :D
mialem to samo, teraz uwazam mape za jedna z najlepszych w pakiecie RO, wlasnie prze ilosc obiekotw typu murki, przejscia, skalki i krzaki - mozna przeprowadzic atak z flanki, dzieki czemu ta mapa nie jest taka liniowa jak wiekszosc mapek.

za to kaukasus jest dla mnie pomylka - z iloscia ruskich o polowe mniejsza niz niemcow mozna obronic mape, pod warunkiem ze sie dobrze celuje. rzez na maksa glownie z powodu otwartych przestrzeni. nie przepadam za nia. jedyne co jescze trawie to walka z dobrze zgrana grupa graczy albo kaukafun (snajperke ma kazdy :D)

tez mysle ze baksan jest jedna z lepszych mapek - bardzo zrownowazona, praktycznie zadna ze stron nie ma 'bonusow' terenowych, tylko zgraniem i skillem mozna wygrac.
Co do kaukasusa masz poniekad racje - po stronie niemieckich myslacy assault i squad leader oraz dobry mg to podstawa, te 3 postacie sa kluczowe i poprostu musza wiedziec gdzie sie znajdowac w okreslonym czasie, bez tego juz praktycnzie mozna sobie na poczatku rundy strzelic w leb:D

Co do gorlitz to dla mnie nieporozumienie - fakt, gralem moze tylko raz, na poczatku wydala mi sie fajna mapka, duza, klimatyczna. No mapa strasznie niezrownowazona, niemcy maja poprostu przes..., u tej strony w zasadzie liczy sie tylko skill a nie zgranie, dodatkowo z tego co zauwazylem to na wiekszosc flag dojescie jest tylko jedna droga (tzn bez obiegania calej mapy) i wystarczy ze ruscy sie czolgiem ustawia i ni chu.. nikt nie przejdzie. A na dodatek malo jest miejsc zeby jakies sensowne zasadzki zrobic

pyra.pl

• Guest
« Reply #112 on: 16 June 2007, 21:50:00 »
Customy lubię, nie lubię reszty

gustavo

• Guest
« Reply #113 on: 25 June 2007, 17:45:31 »
_KaszpiR_ :
 rzez na maksa glownie z powodu otwartych przestrzeni. nie przepadam za nia. jedyne co jescze trawie to walka z dobrze zgrana grupa graczy albo kaukafun (snajperke ma kazdy :D)

Co do rzezi na kaukasus w poruwnaniu z baksan valley nie widze porównania, w baksan jeden szturmowiec z ppsz robi masakre. Na kaukasus taka próba to wyrok na siebie samego.

pyra.pl

• Guest
« Reply #114 on: 17 August 2007, 13:32:08 »
Po wczorajszym graniu do znienawidzonych dodaję łysekrowy :wink:D  Atakowaliśmy rosjanami, wołam żeby ktoś pobiegł ze mną lewą stroną gdzie można dojść aż do HQ, i zdrowo namieszać, a wszyscy jak stado baranów leeeeecą przed siebie, ładnych parę minut czekałem aż się przebiją od frontu. Panowie ! Troszeczkę zgrania.

A i te skakanie po mapach po jednej rozgrywce, jeszcze się ludziom nie załadowała dobrze gra a już inni konczą  bo już im się znudziła. Jak dzieci poprostu

wujek|T3N54MC024W523

• Guest
« Reply #115 on: 17 August 2007, 14:03:16 »
a ja uwielbiam łysekrowy, pepesza w dlon a we krwi czysta adrenalina, basovka przy tej mapie jest jak szkolny placyk u sióstr urszulanek, love it

daj5zl

• Guest
« Reply #116 on: 17 August 2007, 14:27:27 »
na lyes krovy powinienen byc pierwszy respawn niemcow tuz przy samych okopach a nie ze niemcy na poczatku rundy ledwo dobiegaja a ruscy juz sa w okopach.

Skucha

• Guest
« Reply #117 on: 17 August 2007, 17:04:40 »
hehe i niemcy by sie tak obstawili, ze nie daloby sie nawet do okopow wejsc..... ruscy praktycznie na swoim pierwszym respie nie sa niczym oslonieci takze niemcy mieli by niezla jatke z ruskich....

edti/ jesli chodzi o mapy to uwielbiam danzig, stalingrad, hedgehog, road to hill, krasnyoktyabr, odesse, lyse, smolensk. nie cierpie za to konigs, basovke, wszystkie czolgowe (ogledow jedynie obleci), leningrad, zytomierz,

daj5zl

• Guest
« Reply #118 on: 17 August 2007, 17:53:28 »
I dobrze, tak wlasnie powinna wygladac walka na tej mapie. Zeby najtrudniejszym zadaniem bylo samo wbicie sie do okopow, tak jak bylo naprawde. A zeby walka byla na tej mapie wyrownana to juz tylko zalezy od tego jak daleko sa ustawione spawny i jaki jest czas respawnu. Niemcom wtedy mozna bylo by dac respawn znacznie dalej albo poprostu ruskom blizej... i dluzszy czas respawnu dla niemcow. Wogole na wielu standardowych mapach zle sa rozwiazane spawny... Na odessie np. strasznie ciezko jest przejac ostatnia flage, co zginie niemiec to zaraz bedzie przy wiezy bo spawn jest bardzo blisko. Potrzebny jest MG ktory krylby przejscie ze spawnu niemcow do celu bo inaczej nie w sposob zajac wiezy na tej mapie. Spawn niemcow jest zbyt blisko wiezy a powinno byc wlasnie odwrotnie. W obronie spawn powinienen byc znacznie dalej niz spawn po stronie atakujacych, bo bronic sie jest znacznie latwiej. Ja na odessie dalbym dodatkowy spawn dla ruskich po zajeciu jednej z tych dwoch ostatnich flag takze by mieli poprostu blizej do ostatniego celu tak jak to zrobilem na mojej mapie Debrecen gdzie po zajeciu jednej z dwoch ostatnich druzyna dostaje dodatkowy spawn. Bo jak narazie to ruscy wygrywaja na tej mapie tylko wtedy kiedy niemcom skoncza posilki albo team po stronie niemieckiej to kompletne nooby.. Widzialem sytuacje gdzie niemcy trzymali ruskich przy ich spawnie tak ze nie mogli nawet z niego wyjsc... a co dopiero zajac wieze kiedy jest tak daleko. Oczywiscie zajac jedna z tych 2 celi nie jest trudno bo strona atakujaca moze skupic swoje sily na jeden cel podczas gdy niemcy musza rozproszyc sily do obrony 2 celow. Jednak kiedy zostaje do zajecia ostatni cel jest strasznie trudno go zajac kiedy niemcy maja tam cale swoje sily, spawn atakujacych jest poprostu za daleko...

PlutonowyJelen

• Guest
« Reply #119 on: 19 August 2007, 10:34:28 »
Co do ulubionych to napewno Odessa , StalingradKessel , Zhitomir1941,Danzig no i oczywiscie czolgowe Arad , Ogledow , BlackDayJuly !! :) natomiast szczerze nienawidze : Bondarevo ! Basovka ! , totalnie ich nie trawie i licze ze sie szybko skoncza :) reszta da sie wytrzymac :) nie tak zle , zapewne o jakiejs zapomnialem ale co tam :)