Author Topic: Ulubiona Mapka/znienawidzona...  (Read 80070 times)

pyra.pl

• Guest
Ulubiona Mapka/znienawidzona...
« Reply #90 on: 21 February 2007, 20:48:45 »
Na RO-BlackDayJuly wysiadłem z czołgu żeby ściągnąć artylerie, wychodze i co ?? Ktoś mi zaiwanił czołg, a graliśmy we 2 i nikt nie mógł tego zrobić. Natomiast AAsniper z mostem to chyba sen jakiegoś chorego człowieka, niech zrobią możliwość przejścia i troche to sensu nabierze, a tak sie ludzie nudzą ( długa jak orędzie noworoczne ) i strzelają do swoich. Pozatym bardzo lubie customki, czołg i piechota, wszystko mi jedno, byle sie dobrze bawić. Czego i wam życze.

trawiator

• Guest
« Reply #91 on: 22 February 2007, 00:30:37 »
Ulubione: Większość customów oraz Oględów.
Znienawidzone: Standardowe.

Bathin

• Guest
« Reply #92 on: 22 February 2007, 12:22:39 »
trawiator :Znienawidzone: Standardowe.

No ludzie, przecież taka Odessa czy Stalingradkassel to klasyka, a i Gdańsk jest ok.

trawiator

• Guest
« Reply #93 on: 22 February 2007, 13:15:27 »
Bathin :
trawiator :Znienawidzone: Standardowe.

No ludzie, przecież taka Odessa czy Stalingradkassel to klasyka, a i Gdańsk jest ok.

Owszem, ale ileż można? Jak je widze to od razu zbiera mi się na wymioty.

Bathin

• Guest
« Reply #94 on: 22 February 2007, 13:38:45 »
Niby racja, ale ja lubie te mapy. Np. na serwerze na którym gram, Stalingrad rozegrany jest prawie 900 razy i jest liderem :con

Offline _KaszpiR_

• Sztab Generalny
  • Towarzysz broni
  • Honor: +4/-0
    • View Profile
    • http://hlds.pl
« Reply #95 on: 22 February 2007, 18:14:36 »
ta, jak w CS, od 6 lat tylko de_dust
porzygac sie mozna

standardowe sa dobre jako odskocznia od customow :D

Flesh_PL

• Guest
« Reply #96 on: 23 February 2007, 09:20:34 »
Ulubione:Kaukasus,Orel,Ogledow,Arad,Danzig,Basovka,konigplatz
Znienawidzone:z fabrykami...itp.np.Stalingradkessel

Wrona

• Guest
« Reply #97 on: 23 February 2007, 16:59:46 »
Quote from: trawiator
ileż można?

Tak jest Trawiator, też tak mam - to nie quake 2, żeby ciąć wiecznie q2dm1. Nowa mapa = nowe wyzwanie/doznanie, czysta rozgrywka refleksu, silnych nerwów i orientacji w nowym terenie!

Offline _KaszpiR_

• Sztab Generalny
  • Towarzysz broni
    • View Profile
« Reply #98 on: 23 February 2007, 20:07:58 »
ja skutecznie trawiemu obrzydilem q2dm1, a on mnie taka mapke z chaos'a :)

uwazam ze jak mapa jest bardzo dbra to nigdy sie nie znudzi, bo np jest bardzo wiele przejsc, albo punktow dzieki ktorym mozna obejsc wroga
niestety tkaich map jest malo, co wiecej bardzo czesto musza byc przy tym duze.

nie lubie mapek gdzie sie biegnie caly czas do prozdu tylko w 1 kierunku, i sie przejmuje flagi - lubie jak jest bardziej realny front - np trzeb zajac jeden punkt na prawo i go trzymac, i czekac az team z lewej przejmie swoj, wtedy my mozemy ruzsych na nasz ounkt

dlatego uwazam rakowice za bardo dobra mapke, szkoda tylko ze wielu graczy po stornie niemieckiej zapomina ze trzeba bronic pozycji na flankach.

Wrona

• Guest
« Reply #99 on: 23 February 2007, 22:40:15 »
Ostatnio pograłem na RoadToHill_Combined na niemieckim serwerze z samymi Niemcami i zabawa była genialna. Wszyscy byli posłuszni dowódcy, no i klimat komend i ostrzeżeń po niemiecku. Karność zwyciężyła. Czerwoni nie ruszyli się przez 2 rundy poza swój spawn na więcej niż jedną pozycję, a i to tylko na moment. Mapa spodobała mi się, mam dobre wspomnienia z tego meczu, zobaczyłem jak można grać z dobrym dowódcą i żołnierzami ograniczającymi inicjatywę do ram nie kolidujących z założeniami przyjętymi za słuszne przez dowódcę. A dowodził naprawdę łebski facet.
Świetnie by było organizować co jakiś czas kampanie 3-4 godzinne tylko z forumowiczami i koniecznie z dowódcami/rozkazami/taktyką; zintegrowałoby to scenę i wprowadziło świeży powiew w rozrywkę, jakiej dostarcza nam wszystkim RO.

trawiator

• Guest
« Reply #100 on: 24 February 2007, 00:38:11 »
Można by spróbować zrobić coś mniej więcej jak Bitwa o Europę.

Tomciaz_PL

• Guest
« Reply #101 on: 28 February 2007, 05:48:44 »
NIENAWIDZĘ MUDDY TIGERS!!! Zagrałem Ruskimi i to wystarczyło żebym zraził się do tej mapy na dobre. Tygrys zaczaił się gdzieś w lasku, chowam się za drzewami - niby mnie nie widać, ale koleś w Tygrysie widzi - ładuję do gościa, a jest ledwo widoczny (bo gałęzie zasłaniają) i nie widzę czy oberwał, czy pocisk rykoszetował (bo gałęzie zasłaniają :((), a wraży Tygrys mam mnie jak na patelni i ładuje we mnie jak chce. Poza tym - rozwalenie PzKpfw.VI na tej mapie graniczy z cudem - od osłoniętego podwozia pociski sie odbijają, od wieży się odbijają, od bocznego pancerza się odbijają (btw: grałem IS-em Drugim :no).

Infulat

• Guest
« Reply #102 on: 28 February 2007, 06:29:34 »
Z opisu widzę, że zagrałeś z modem AB. Bez moda miałem sytuację odwrotną, stado Tygrysów było rozbijane jak tylko wyjechało z respa też do d.... Ale ta mapa jest na serwerze Aster z customami pod inną nazwą niestety nie pamietam jaką, i na niej jest chyba tylko jeden Tygrys, więc siły są bardziej wyrównane.

P.S.
Muddy Tigers moim zdaniem ruskimi da się wygrać jedynie piechotą, jeśli ktoś ma ochotę możemy spróbować.

Offline _KaszpiR_

• Sztab Generalny
  • Towarzysz broni
    • View Profile
« Reply #103 on: 28 February 2007, 08:59:46 »
Muddy Tigers to zmodyfikowana Navra 17 March - Muddy ma więcej czołgów.

Eric

• Guest
« Reply #104 on: 02 March 2007, 19:21:58 »
Uwielbiam Pariser Platz 2! Mapa z niesamowicie wielkim klimatem ;D Doskonała to zagrania zaraz po KonigPlatz (bo to kontynuacja natarcia)Jest długa, a walka jest strasznie zacięta, niemcy bronią każdego nasypu i każdej uliczki. 30 minut naprawdę intensywnych walk. Ładna wizualnie, ale niestety trochę niewyrównana. Niemcy mają dużo mniejsze szanse (albo zostaną zepchnięci całkowicie, albo skończą im sie dużo szybciej posiłki) jednak mogą wygrać. Mapa super :yes