albertT :
Ja mam Radka 9600xt i miałem podobny problem-wgrałem DX i nic nowy sterownik tez nie pomogl
ale zauważylem że procek mi sie grzeje jak patelnia-wymienilem coolera na wiekszy (pasty na procku juz prawie nie bylo) i...
wszystko wróciło do normy a critikal error to juz przeszlosc-możesz spróbowac mi to pomogło
Miałem kiedyś kartę opartą na tym procesorze i choć osobiście nie nigdy na nią nie narzekałem to alberT ma najprawdopodobniej rację- procesor lub pamieci (na ktorych prawdopodobnie nie ma radiatorów) się przegrzewa /przegrzewają.
"Critical error" najczęściej są spowodowane przegrzewaniem podzespołów (dot. to również procesora). Nie pomogą tutaj żadne nowe czy stare sterowniki. Jeżeli sama winda (kiedy nie masz uruchomionych gier) nie wiesza ci się w ten sposob to masz prawie 100% pewność, że karta się przegrzewa (windows nie obciąża grafiki tak mocno jak gra więc i karta tez sie mniej grzeje).
Najprostrza rada (test): zdejmij obudowę kompa-powinno pomóc. Przy okazji będziesz mogł sprawdzić "organoleptycznie" (czyli ręką) temperaturę radiatora procesora karty i pamięci ( sprawdź czy wentylator na radiatorze nie nawalił).
Jak są bardzo gorące to kupuj lepszy wentylator z radiatorem (+radiatory na pamięci jeżeli ich nie ma).