Co do terminu, no wychodzi że w przyszły weekend będzie najlepiej (tzn. wystarczający czas na zgłoszenia "śpiochów" a na tyle bliski żeby chęci nie opadły
)... z tym że należy chyba narzucić sztywny termin samej rozgrywki, a także deadline do zgłoszeń
... inaczej po prostu będzie bur....nieporządek
Co do samej gry, bo przygotowania pewnie na jakimś TS'ie się odbędą (podział, wybór itd.) to oczywiste jest myślenie wszystkich zawodników a nie wykonywanie "ślepo" komend, na tej samej zasadzie przy śmierci dowódcy drużyna leży...najpierw merytorycznie a za chwilę już fizycznie
Tak więc ustalenie "łańcucha dowódczego" jak najbardziej wskazane.
Jak wspomniałem inteligencja w grze ma się także objawiać tym, że jeżeli dowódca kategorycznie nie zakaże strzelania, obowiązuje "ogień wolny" a więc jeżeli możemy oddać pewny strzał to strzelamy, tak samo z rzutem granatu - myślę że różnicą od "zwykłej" gry będzie NIE rzucanie granatów "na pamięć" i na ślepo w miejsca domniemanego pojawienia się wroga...zasymulujemy tutaj sytuację gdzie jedna jak i druga strona na mapce jest "pierwszy (i ostatni) raz"...a nie 90 czy któryś tam z kolei
Karność drużyny to utrzymanie szyku (jeżeli oczywiście nie leci do nas granat przeciwnika
) a także czego mi baaardzo brakuje w niezorganizowanej rozgrywce WZAJEMNE OSŁANIANIE SIĘ, może taktyczne poruszanie się dwójkami, tzw. "chyłkiem i zakosami"
:D, każdy doniesie MG amunicje a ten da prawdziwe "covering fire" a nie będzie starał się wyłuszczać fragi z krzaków
:D
No to tyle, a co do udziału to nie zawsze niestety chcieć znaczy móc, więc dobrze poznać dokładny termin zawczasu, coby można podziałać w temacie wygospodarowania godzinki lub więcej
na rozgrywkę, więc please dajcie bliższe namiary to z chęcią się zgłoszę