Tak i właśnie jest po to ten mod tylko czołgi z mocnymi przednimi i bocznymi pancerzami mogły katować jako tako skutecznie. Z tego co pamiętam Amiazur mówi ze org. gra ma bonus do katowanie ponad 200%
, w modzie jest to zrobiona jak powinno czyli daje max (na około 30%). czołgi se słabym bocznym pancerzem nie dadzą praktycznie żadnego bonusa do kotowania. Poza tym w modzie jest podział na pancerz kadłuba i wierzy w orginale jest tylko jedna wartość. Dzięki temu podziałowi mozemy walić w wierze która czesto jest słabiej opancerzona
i nawet jeśłi czołg kadłubem katuje np tygrys czy IS trzeba wilić w weirze. Mod daje wiekszy realizm i przy okazji gra jest troszke trudniejsza, bo nie jeździsz teraz czołgiem jak chcesz i w razie ostrzału odwracasz sie 45 stopni do wroga.
@trawiator. jesli gram w mapy pancerne to tylko z modem AB i wiem co ludzie gadają, nie podoba im sie to i tamto, często mówia ze mod nie jest realistyczny
to jet najlepsze. duzo osób mówi ze jest tez trudny, mówia ze IS2 za długo przeładowuje i mówia ze w realu było inaczej
lol. ja na serwerach Aster zawsze miałem lagi i dziwne skoki, moze maja tak za słyby CPU nie wazne nie gram tam. Teraz bawią. mnie tylko serwery po 50 osób bo tylko takie dają pewna satysfakcje i przypominają juz pole bitwy (pomimo tego ze sam posiadam słabym kompem i 50 osób jest juz da duzo ale mimo to tam gram). bo co to za bitwa 10 vs 10. I widać ze serwery aster mają słąbe serwery gdyz nie było by one przeznaczone tylko dla 20 osób. No dobra dla 22 osób