Różności > Hyde Park

NADCHODZI PANZER ELITE 2 !!!!!!!!

<< < (3/4) > >>

Amizaur:

--- Quote ---Czarny_[FH]_pl. :
Panowie czapki z glow: w koncu realistyczna optyka Tigera po latach oczekiwan na symulator czolgu z drugiej wojny swiatowej i ten T34/85 wspaniale trafiony z 88 !!!
http://www.subsim.com/radioroom/showthread.php?t=109974

--- End quote ---

Wybacz sceptycyzm, ale co jest w niej takiego realistycznego poza tym że znaki celownicze są (zdaje się) ruchome wreszcie ? Trudno powiedzieć, bo ciągle na jeden dystans jest ustawiony... ale takiego opadu na 600m to Tygrys raczej nie miał... Nie kojarze też tego krzyża na środku, w każdym razie z dostepnych mi rysunków, bo zdjęcia działającego celownika jeszcze nie widziałem (ma ktoś ?).
Ten ma co najmniej złą wielkość (czemu nie wykorzystuje całego ekranu ? albo trudno będzie dostrzec cel i zoom będzie nieprawidłowy - chyba że na 21 calowym ekranie, albo pole widzenia będzie zawężone w stosunku do oryginału. Jest źle wyskalowany (tzn wielkość elementów celowniczych i dystansów między nimi jest nieprawidłowa... I kształt prawdopowobnie też...).

Wszyscy się zachwycają Tiger vs T-34 i ja też chciałbym żeby to była dobra gra (w końcu jak się ma już działającą grę to dodanie następnych czołgów to już tylko kwestia modeli/tekstur/animacji i troche parametrów. Fajny teren działania, mam nadzieje że duży (chociaż losowo generowane mapy jak w CM to chyba marzenie...).
Ale nie przeczytałem do tej pory (co prawda nie szukałem ostatnio) nic na temat jak modelowane ma być w tej grze (na jakim poziomie) opancerzenie, balistyka, uszkodzenia i tak dalej czyli najważniejsze w końcu sprawy ? Bo "ładnych" jeżdzących czołgów to jest sporo w róznych innych grach, ale z realizmem kulawo albo beznadziejnie... RO też się chwaliła jaka to nie jest realistyczna jak nędzna jest prawda widać w grze, ale tak naprawde dopiero jak popatrzeć w kod... mam nadzieje że skoro tę grę robią pasjonaci walki pancernej, to zadbają o realizm na poziomie, prawdziwy a nie tylko reklamowany... Dla mnie minimum na grę pisaną w końcu w 21 wieku to poziom realizmu z Combat Mission BB, tak na początek... to naprawde jest dużo łatwiejsze niż napisanie całej reszty gry, może 10% calości nakładu pracy by zabrało. A najlepiej lepszy, tym bardziej że są tylko dwa modele czołgów więc mogą być dokładniej wymodelowane.
Znane są jakieś szczegóły na temat engine ?

piter306:
Ja widzę jeszcze jeden problem. Ta ekipa popełniła grę T-72: Bałkany w ogniu. I do teraz (2-3 lata od wydania gry) nie ma działającego trybu sieciowego. Misje single są niezbyt wyrafinowane i krótkie i to w stosunku do T34 vs Tiger nie napawa mnie optymizmem. Chciałbym się mylić ale najsłabszym ogniwem może być producent gry.

Czarny_[FH]_pl.:
Nie no nie bedzie chyba tak zle w. CHyba nie jestem pewien ale to ci sami goscie co robia Steel Fury Kharkow i jest grywalne demo i powiem ze calkiem niezle z tym realizmem .Odleglosci i rykoszety itd na przyzwoitym poziomie:))) Ale to dopiero wersja Alpha- Pozatym to robia roscy a nie beznadziejny zachod a wiadomo jakie sztance wychodza za atlantykiem:)))pozatym male rewolucje w grach jesli chodzi o realizm to roscy byli zawsze pierwsi chocby nap:IL-2 Sturmowik itd noi obecny Theatre Of WAr -mam wersje bete i wiem:))) Amizaur --model uszkodzen czolgow niczym twoj blizniak mod AB:))

Amizaur:
Chwila, to IL-2 Sturmownik to realistyczna gra ?? Tzn jak na gre to może w miare, ale realistyczny symulator ???? No jak tak ma być z realizmem w T34/Tyrgys...
T-72 BwO nie widziałem bo zniechęciły mnie opisy samych autorów - wynika z nich wyraźnie że T-72 to najlepszy czołg świata... jeśli to samo jest oddane w grze... :-/
Ogólnie co do rzetelności rosyjskich programistów można mieć takie same zastrzeżenia jak Ty masz do zachodnich. Z tym że ja np. w Combat Mission albo Steel Beasts jakiegoś zaniżania parametrów rosyjskich jednostek nie widze wcale... Wrecz przeciwnie. A to zachodnie gry.

Czarny_[FH]_pl.:
Co do ila-2 to pokaz mi inny symulator ktory bardziej odzwierciedla trud pilotazu .Wspomne tylko o niebezpiecznych przeciagnieciach i korkociagach z tym zwiazanych-chociaz wiadomo ze to tylko gra.Co do symulatorow samolotow odrzutowych to zachod nic na razie nie wypuscil obecnie po Lock On:))) A co do czolgow niby zanizanych przez roskich to zagraj w TOW chociaz bete ,bo wersja finalna bedzie juz na dniach:))))))) link:https://www.combatmission2.com/tow_order.html
Co do Steel Beasts Pro -dlaczego nie moge tego nigdzie kupic ???  Trzeba byc bardziej optymistycznie nastawiony:))) poniekad nie widzialem jeszcze na oczy od czasow panzer elite(chyba z 10 lat) zadnego symulatora czolgow z drugiej wojny -dlatego mam nadzieje ze nie spieprza tych dwoch gier ktore nadchodza :Steel Fury i T34/85 & Tiger ale jak znam zycie zawsze znajdzie sie jakis ktory na sile bedzie chcial ulepszyc i spieprzy na koniec.Tak bylo przeciez z RO bo wersja oficjalna nawet sie nie umywa do dobrego starego Modu RO w wersji 3.3 na Unreala.Dopiero teraz z modem Update gra ta nabiera rumiencow -jestem naprawde pod wrazeniem twoich umiejetnosci modowania gier,aby tak dalej!!!!!!!

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version