Różności > Hyde Park
Nie przegap w TV
Mati:
Postanowiłem założyć ten temat ze względu na to, że czasem ominie nas jakiś ciekawy film i dowiadujemy się o tym "po czasie". Ogólnie telewizje oglądam sporadycznie, od czasu do czasu gdy puszczą jakiś film warty obejrzenia.Dlatego chcę abyście w tym wątku pisali o filmach/programach o tematyce wojennej, które będą emitowane w TV.
Żeby nie być gołosłownym to zaczne.
09.08.2006, godzina: 20.15, Film - Poprawka z historii: Westerplatte, na kanale Kino Polska.
Mam nadzieje, że temat się rozwinie. W przeciwnym razie prosze Administracje o usunięcie tematu.
Macias1973:
Mati moim skromnym zdaniem temat jak najbardziej przydatny i myślę ze Panowie Adminowie nie będą mieli nic przeciwko.
Sam ile razy sie wkurzałem kiedy przegapiłem cos co bardzo chciałem zobaczyć, a to na Discovery itd.
Gra RO jest grą która nie tylko ma dawać zabawę, ale przy okazji zmusić i zachęcić to zgłębienia wiedzy.
Pozwoli nam to choćby porównać jak dalece twórcy gry oparli sie na realiach tego okresu, sprzętu itd.
Mapy czy faktycznie tak to mogło wyglądać w rzeczywistości. Umundurowanie, broń ach temat morze.
Zachwycamy sie D-day, Market Garden itp. A właśnie, to co napisałeś Mati jak mało wiemy o Westerplatte, Powstaniu warszawskim...sam chętnie zobaczę film który poleciłeś...
Dość dokładnie przerabiam program TV ;D i nie omieszkam poinformować o czymś co jest warte i godne polecenia.
Robal_PL:
Heh..grajac w Call of Duty tak własnie zaczalem czytac ksiazki o Normandii ;)
Wiec gry ucza :)
Temat przydatny, niestety posiadam tylko TVP1,2,3 Polsat i TVN na ktorych leca powtorki M jak Miłosc itp. wiec zobaczenie czegos ciekawego graniczy z cudem.
Macias1973:
Owszem, niestety w tv za dużo interesujących nas tematów nie ma, a jak juz sa to ciągłe powtórki (Discovery).
Dla tego cześciej sięgam do książek.
Robal pisząc że zachwycamy sie D-day ogólnie w temacie Normandii absolutnie nie miałem na myśli Twoich zainteresowań tą tematyką. Poprostu dla przykładu to podałem. Sam zresztą uwielbiam Kompanie Braci, Szeregowca Ryan-a i przynajmniej 5 razy w roku obowiązkowe powtórki :D . Sam sie ostatnio złapałem ze pamiętam datę inwazji a zapomniałem date powstania warszawskiego.
Robal_PL:
Ale ja nie napisalem ze Ty podałes moj pzyklad tylko sam go podaje ;) i mimo ze jestem umyslem scisly i historia mnie totalnie nie kreci to wiem juz co nieco (chociaz i tak malo) na ten Temat.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
Go to full version