Różności > Hyde Park

Buddylist

<< < (2/3) > >>

Alex:
Skoro tak twierdzisz to pewnie masz racje... Ja wiem jedno: nie znajdę kolegi który zmienił nicka. Zresztą jakbyś zwrócił uwagę na to, że wipsując "z ręki" xywę do buddies nie podajesz nic innego to wiedziałbyś, że ro nic innego nie wymaga do odnalezienia "osobnika" na serwerze. Tym samym nie sprawdza żadnego steama czy innych rzeczy, a identyfikacja przeprowadzona jest tylko po nazwie. A co do tych 15 ników, to nie wiem, może ro podaje pierwszy znaleziony? Poza tym jest więcej niż pewne, że na 15 serwerach może być 15 takich samych ników.

wujek|T3N54MC024W523:
moze cos zle zrozumiales ale ja jestem pewny ze moze byc nawet i 1000 takich samych nickow na 1000 serwerach, bo to nie jest zabronione

byc moze gdy nie ma nic innego (wpisywanie "z reki") to RO bierze za podstawe wyszukiwania nick, nosz kurde obadam to jeszcze raz:) z programistycznego punktu widzenia nie jest problemem napisac algorytm ktory ryje wszystkie serwery (w koncu i tak je ryje gdy odswiezasz serwery) i dodaje znaleziony nick do kontaktow wiedzac od razu jaki to steam_id.

ja nie wiem moze mam jakies przywidzenia, aczkolwiek przysiegam ze w moim wypadku buddylist dziala(ło) i pare przypadkow potwierdzilo mi ze zmiana nicka nie ma znaczenia, moze to tylko PRZYPADEK.

ale skoro nie idzie odnalezc kogos gdy zmienia nicka, to dlaczego po takiej zmianie nicka buddylist mialoby wskazywac KOGOS INNEGO (u mnie wskazuje - Ty twierdzisz ze u CIebie nie wiec nie wiem :) ), skoro szuka po nicku, ktory juz nigdzie nie wystepuje a wystepowal w momencie dodawania do listy?

wez pod ostrzal jakiegos ziomka co gra czesto i zmienia nicki albo jakiegos kumpla popros o mala zabawe, nie dodawaj go z buta tylko zaznacz na serwerze, PKM i add to buddy list, niech sie rozlaczy zmieni nick i wejdzie spowrotem, ciekawe co pokaze buddylist

im wiecej ludzi to sprawdzi tym lepiej i wieksza pewnosc co do istoty tego problemu:P

może jakis spec-admin sie zainteresuje tym postem bo chyba wiedze ma wieksza na ten temat od nas - noobow ;)

EDIT:

SPRAWDZALEM PO RAZ KOLEJNY I ZGLUPIALEM BO TERAZ MIMO IZ NIE MA ZADNEGO Z MOICH BUDDIES NA SERWERZE TO TEN SHIT MI POKAZUJE ZE SA, WIEC OGOLNIE BUDDIES TO GOWNO, NALEZY CHYBA TRIPWIRE DAC ZNAC

NAWET JESLI ZROBILEM Z SIEBIE IDIOTE STAWIAJAC TEN TEMAT I PISZAC TEGO POSTA TO WYGLADA NA TO ZE ODKRYLEM JAKIS KUREWSKI BUG W TEJ SUPER GRZE:)

POZDRAWIAM, SPRAWA ZAMKNIETA JAK DLA MNIE, BUDDIES TO SHIT

Alex:
pisząc, że nie znajduje kolegi którego miałem wcześniej w buddies a który zmienił nicka to właśnie jego mam na myśli. nie interesuje mnie to, że wyrzuci mi innego osobnika o takim samym nicku. poza tym nie chce mi się tego sprawdzać bo zamiast tracic czas wolę pograć.

wujek|T3N54MC024W523:
ano, szkoda czasu

peace & love on Earth

Goral:
To jest zwykłe wyszukiwanie po nicku.
Zobacz sobie w pliku user.ini do sekcji
[ROInterface.ROUT2k4Browser_ServerListPageBuddy]
gdzie masz powiązanie typu:
Buddies=Goral

Więc gra szuka na serwerach gracza o określonym nicku, a nie po jakimś ID.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version