Niezły off-top się zrobił więc pojadę dalej....
1. Desperat, tk zdarza się w ferworze walki. Jak grasz na ffa i nie poinformujesz graczy o swojej pozycji na tyłach wroga itp. licz się z tym że jakaś zbłąkana kula albo granat pozbawi Cię żywota:p
Zdarza mi się to czasem i nie oczekuję za to przeprosin.
2. Krótki poradnik dla początkującego:p
• W obronie staramy się operować w strefie flagi ewentualnie w takim miejscu abyśmy mogli się szybko w tej strefie znaleźć.
• Nie leżymy, stoimy, biegamy zbyt blisko siebie jeśli nie wymaga tego sytuacja ( 1 granat może przesądzić o stracie flagi)
• Zajmując flagę, jeśli mamy możliwość- chowamy się i kampimy. Póki czerwony pasek leci nie ma co strugać bohatera. W tym wypadku jeden nierozważny strzał może być np. zachętą dla przeciwnika do rzucenia granatu.
• Często korzystamy z mapy ( ja mam po R i zaglądam co 20-30 sek) Dzięki mapie możemy się dowiedzieć które miejsca są zagrożone, kto i gdzie przejmuje flagę itp.
• Informujemy graczy naszej drużyny o pozycjach wroga i w razie potrzeby o naszej pozycji.
• Gdy jesteśmy w ukryciu i widzimy przeciwnika, którego nie damy rady trafić nie strzelamy ( by nie zdradzić naszej pozycji ) lepiej poczekać lub dać znać kolegom z teamu gdzie jest.
Niestety najczęściej gracze nie patrzą na mapę i nie orientuja się jakie są jej cele i zadania ( nie wiedzą że niektórych flag nie da się odbić itp) A wystarczy zapytać.
Pozdrawiam.