A dlaczego oceniasz mnie po avatarze ? Czy ja mam "złote myśli" Ojca Narodów w podpisie pod każdym postem ? A Einsatzgruppen to nie byli Niemcy ? A kto ? Może Papuasi ?
Stalin i Hitler to byli mordercy, i to jest niezaprzeczalny fakt, nie gloryfikuje jednych czy drugich. Nie mam zamiaru się kłócić, porostu film jest bardzo ciekawy ( jak wyż. napisałem)
Uczyć mnie historii nie musisz, uczyłem się jej 3 razy inaczej, 1 przed 1989, 2 raz po 1989 i 3 raz za panowania miłościwego nam i wam PiS-u. A na ustnej maturze z historii miałem stosunki Rzeczpospolitej Polskiej z ZSRR w okresie międzywojennym.
Aha, a na przymusowych pochodach 1wszo majowych nosiliśmy hasła typu:
Popieramy pokojową politykę ZSRR i
Młodzież socjalistyczna w przyjaźni z Pionierami ZSRR ale takie były czasy
Co do mojego avatara, to to jest jednostka ALFA.
Pod nazwe specnaz wrzuca się najczęściej do jednego wora jednostki tak elitarne jak Alfa czy Wympieł po plutony specjalne OMONU lokalnych MSW, których jedyną umiejętnością jest bicie wąstych panów sprzedających na targu w Nalcziku cebule i pomidory.
Na dwóch biegunach znajdują się wzorcowa pod względem czarnej taktyki akcja na Dubrowce przeprowadzona przez Alfę podległą FSB i Biesłan gdzie lokalny tzw."specnaz" pokazał co potrafi. Mieszanie akcji stricte kontrterrorystycznych z charakterystycznymi dla wojskowego specnazu (zwiad, dywersja) jest nieporozumieniem.
A to co pokazałeś na filmach to zwykli szweje.
Uff, ale offtopa zrobiliśmy
P.S. a kto zauważył w jaki sposób salutują niemcy w "Stalingradzie" ??