Yo PANIE i PANOWIE.
Pytanko mam bardzo proste. W jaki sposób web_admin, czy inny Admin serwera podejmuje decyzje o tzw. BANU !?
Ostatnio grałem sobie na jakimś polskim serwerku z chłopakami z 2nd. Jak to bywa w trakcie walki osobnik z ów klanu rzucił artkę na wroga. PROBLEM w tym, że cała masa biegających jak turki na kazanie sojuszników poległa. I TU PROBLEM. Osobiście uważam, że obarczyc winą można wyłącznie bezmyślnie wbiegających na pole rażenia sojuszników.
Oczywiście 1 arta zabiła także swoich (może kolega z 2nd. nie zauważył ich kicających między drzewkami), ale nie rozumien pozostałych, którzy widzieli gdzie arta wali i się na nią pchali
. O.K. to tyle wyjaśnień teraz do rzeczy:
Po tym incydencie, myślę, że każdy, kto angażuje się w rozgrywkę, będąc przedmiotowym człowiekiem z klanu 2nd. niemniejednak zacznie klnąć (i tu się chyba nie mylę). Niestety decyzja admina była jednoznaczna - BAN. hm może i słuszna (pragnę podkreślić słowo może), bo jak wspomniałem to jest wyłącznie admina decyzja.
Mało tego. Po zbanowaniu ów kolegi, za jego śladem (w moim rozumieniu opisanym powyżej sposobie), lekko oburzył się kolejny członek 2nd., co wyraził ostrym słowem mówionym i pisanym. - Również dostał BANA ( "jak admin stwierdził permamentnego bana dostajesz").
hm... czy BANOWANIE to nowe hobby?
Pragnę zauważyć, że Polskie serwery stoją puste !!!, jeszcze trzeba BANOWAĆ ? nie wystarczy dać kicka? aż się uspokoi delikwent?.
Pozdrawiam i życzę dalszych owocnych "BANÓW", aż do czasu kiedy już nie będzie kogo BANOWAĆ.