Ogólnie o grze Red Orchestra: Ostfront 41-45 > Broń

StG 44

<< < (4/16) > >>

Hiacenty:

--- Quote ---DemoniX :
Stg 44 to super broń.... dobrze spisuje sie na danzing

AdRain ja mam to samo... dlatego semi rifle rzadko uzywam.... nawet w snajpkach...

--- End quote ---

Potwierdzam..:D uwielbiam to bron, dobrze tez sie spisuje na takich mapach:)
a jak nie ma STG 44 to MG 42 :wink

AC| AdRain:
zresztą kocham ciąć z bagnetu;) pewnie wielu z was już się o tym przekonało heheh
widze, że nie jestem sam w swoich poglądach

Banita:
Tak więc, na podstawie moich doświadczeń, muszę przyznać że, obie bronie mają swoje zalety! Można powiedzieć, że są do siebie całkiem podobne. :) Np stg44 - leżąc z podparta bronią tnie się prawie że w jedno miejsce. Trochę wyczucia i nawet nie trzeba patrzeć gdzie się strzela... PPSH podobnie. Problem robi się przy większych odległościach - ruski automat jest (moim zdaniem) o wiele mniej skuteczny niż stg. Nadrabia zaś szybkostrzelnością (900 rpm), gdzie stg jest o połowę wolniejszy [470 rpm ( przynajmniej tak było na wikipedii:p)]. I jeszcze jedno w budynkach - mam tu na myśli odessę, stalingrad, krasnyjoktiabr itp.; lepszy jest schmeisser. Ma dużo mniejszy rozrzut z biodra, a to czasem może uratować życie i ocalić cenne procenty przed nieuchronnym spadkiem. Dlatego też preferuję stg nad wszystko, ponieważ jak już ktoś powiedział: "jest najbardziej uniwersalne", jednak używam go tylko tam gdzie mam trochę wolnej przestrzeni np danzig. Wszystko zależy od położenia i punktu widzienia...:)

Bathin:

--- Quote ---Banita :PPSH. Problem robi się przy większych odległościach - ruski automat jest (moim zdaniem) o wiele mniej skuteczny niż stg.

--- End quote ---

Ale czasami zastanawiam się jakim cudem jeden z drugim potrafi z połowy mapy ściągnąć mnie pepeszką:con

Mati:

--- Quote ---
Ale czasami zastanawiam się jakim cudem jeden z drugim potrafi z połowy mapy ściągnąć mnie pepeszką:con

--- End quote ---

Albo fart albo tak zwany "zamrożony celownik", czyli brak odrzutu. Ewentualnie doświadczenie :).

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version