Ogólnie o grze Red Orchestra: Ostfront 41-45 > Broń

StG 44

<< < (6/16) > >>

Banita:
Żaden typ srania, tylko sprostowanie. W zasadzie gdyby nie było różnicy pomiędzy nazwami broni to równie dobrze moglibyśmy mówić: "ta strzelba na dłuższe naboje... i tamten pistolet który sam strzela, bo nie trzeba przeładowywać". Z drugiej strony Nadmierna czepliwość też nie jest wspaniała, bo wychodzi się na jakiegoś mądralę.
Bądź co bądź, jeśli ktoś czuje potrzebę wytłumaczenia czegoś, to niech to robi, kurczę. Nam na pewno nie wyjdzie to na złe. Im więcej wiedzy tym lepiej! :satisfied
Osobiście jestem zdziwiony, że komukolwiek chciało się to wytłumaczyć.

A propos Bathina: Nie powiedziałem, że pepesza jest zupełnie beznadziejna i do bani, ani że nie da się nią nikogo zabić z odległości. Nawet w grze jest napisane że zasięg broni to 200m, czyli mniej więcej pół mapy :) Miałem na myśli to że o wiele łatwiej jest zabić kogoś z stg niż z ppsh na dłuższą metę. Ot tak.

Yab_PL:
btw. nie wiem czy wciaz, ale napewno kiedys w Polsce bron pokroju AKSU-74 i M4 byly kwalifikowane jako pistolety maszynowe (chyba nawet tez AK47)

Guz:

--- Quote ---Yab_PL :
btw. nie wiem czy wciaz, ale napewno kiedys w Polsce bron pokroju AKSU-74 i M4 byly kwalifikowane jako pistolety maszynowe (chyba nawet tez AK47)

--- End quote ---

Zgadza sie gdyz pojawienie sie broni szturmowej wplynelo na nazewnictwo w broni i prblemy z nazewnictwem i tak przed wojna karabinek byl niczym innym jak krotsza wersja karabinu. To po wojnie trudno bylo nazwac bron szturmowa stad takie krzaczki jak AK-47 jako pistolet maszynowy. Obecnie najpopularniejszym wyznacznikiem jest nadal dlugosc broni i tak: BERYL- karabin, mini-BERYL - karabinek, BERYL comando - subkarabinek

AC| AdRain:
Co do takich dziwnych nazewnictw: samo STG44  nazywało się Mp43

Banita:
bla bla bla 44 a nie 43 ;) A z resztą co to za różnica jak sie nazywał w trakcie testów, po wprowadzeniu do seryjnej produkcji a potem przeróżnych modyfikacjach :F Ciągle to ten stam stg...

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version