o jezu szerman nudzi mnie juz to, znowu insynuujesz ze cos zasugerowalem, moze za duzo sobie dopowiadasz, do jasnej cholery cytowales mnie ale to ze ideologia jakas sie kieruje dorobiles sobie sam na podstawie przeslanek o uzywaniu skrajnosci, tak juz jest ze ciety jezyk moze byc zle odebrany i wlasnie to uczyniles powolujac sie na moje skrajne poglady, ktore rzekomo wyznaje, ale powiedz szczerze, gdzie ta moja skrajnosc ideologiczna, ze potepiam nazi pigs?
w zdaniu o dorastajacych dzieciach chodzilo o to ze kazdy ma emocje, nawet ty(bo najwidoczniej nadal jestes poruszony) i ja(bo uzylem cietych slow) i nawet y@hoo o tym ladnie napisael, ale tamto zdanie widac bylo za dlugie bys mogl je zrozumiec i odnalezc sens. uzylem cietego sformulowania a tys sie UWZIĄŁ na wierszyk o sraniu i ciagnie sie ta bezsensu dyskusja do teraz, wrzucasz mnie do wora skrajnych pogladow bo agresywnie potepilem nazistowskie mysli, czep sie czlowieku kogo innego bo pienisz sie zaciekle i teraz i ja moglbym Cie o fanatyzm posadzac w tym dazeniu do udowodnienia mojej skrajnosci, bo po jaka cholere sie na mnie uwzilaes - nie wiem i zagubilem sie juz w tej dyskusji.
powtarzam po raz kolejny, jezeli dla Ciebie tepienie nazich jest skrajnością, to wyjasnij prosze na forum, co byloby nieskrajnym i akceptowalnym zachowaniem/pogladem w tym kontekscie.
sherman:"Zbrodnie popełniały i popełniają wszystkie armie świata (i w konsekwencji wszystkie organizacje wojenne) i licytowanie się ine ma sensu. Takie są fakty po prostu."
to nie topik o organizacjach wojennych ale o rasistowskim i nazistowskim zachowaniu, wiec skoro piszesz takie rzeczy w kontekscie sil niemieckich, to bycmoze nieumyslnie ich tlumaczysz a to tez forma obrony, a przypomne ze zaczelo sie od tego ze obrazilem nazistow, wiec tak jakbym Cie tym urazil bo w odzewie sie na mnie rzuciles, no chyba ze nie wzialem pod uwage ze jestes niestrudzonym obronca wszelkiej moralnosci...
zycie mnie nauczylo ze jezeli ktos przerzuca ciezar dyskusji z tematu glownego na inny i robi to bardzo zaciekle, odwraca wiec uwage od problemu zasadniczego a i to jest pewna forma obrony przedsiewzietych zagadnien, wiec moze zrozumiesz w koncu moje wnioskowanie na Twoj temat.
nazistowscy naukowcy - przymiotnik oznacza powiazanie z nastepujacym po nim rzeczownikiem, no pracowali dla nazistow i gdzie ja niby napisalem ze sa nazistami i znowu sie czepiasz tylko po co to robisz, napisz po co to robisz!!!! zeby pokazac ze nie byli zli? moze i nie byli ale byli naukowcami pod skrzydlami nazistow i napedzali ta machine wiec byli nazistowskimi naukowcami
wciaz sie mnie czepiasz ale na pytania ktore Ci stawiam odpowiadasz bardzo wybiorczo, by nie rzec, ze wcale nie odpowiadasz, wynajdujesz tylko kolejne sposoby by sie do mnie doczepic po raz kolejny, wiec naprawde dyskusja z Toba jest bez sensu
po prostu odwracasz uwage od tematu glownego piszac i udowadniajac juz nie w jednym poscie, ze jestem skrajnym popaprancem bo jasno i dosadnie sie wyrazilem - ocene pozostawiam osobom postronnym. sam napisales ze fanatyzm to ogol idei i pogladow a co ty czlowieku o mnie wiesz ze prawo sobie przyznajesz do osadow mej osoby, powtarzam - wyrazilem tylko dezaprobate wobec zlych zachowan na serwerze a Ty sie pieklisz ze zle zycze nazistom i w jaki sposob to robie, do cholery ile jeszce stron tekstu trzeba napisac zebys sie po normalnemu ode mnie odpier....
nawet stwierdzasz publicznie ze jestem glupi a to juz mnie obraza i nie zycze sobie, wiec kolego wyluzuj nerwy i daj se relaksu i przemysl, po co ciagniesz ta dyskusje, dla jakich celow
wiesz co to ironia sarkazm i czarny humor, przeczytaj wiec jeszcze raz moj pierwszy post z puenta o sraniu i ODWAL SIE DZIADU raz na zawsze i zyj usmiechniety
-----
calkiem zwiezle zes to Y@hoo ujął, nic juz dodawać nie trza, moze poza tym ze chetnie bym zdobyl w celach kolekcjonerskich jakis V7 czy cus...
no ale skoro NASA przejela wiekszoszc to pozostaje sie tylko pilnie uczyc i pomarzyc o ewentualnym wyjezdzie
tylko ze cholera wie czy nasie potrzebni sa akustycy
moze do wyciszania kabin promow kosmicznych hehh
badz co badz, nad emocjami trzeba panowac, a gry wbrew pozorom swietnie tego ucza gdy ma sie doń odpowiednie podejscie:P
kurcze az trudno uwierzyc ze istnieja zwolennicy hitlerowskich myśli - przeciez to byl walniety paranoik ze smiesznym wasikiem i lewym przedzialkiem:P, wymylil sobie w pierdlu wlasna ideologie i co gorsza poszly za nim milijony, dziwny jest ten swiat a slepi ludzie tak podatni na manipulacje, ze chyba jedyne za co mozna tego zbrodniarza podziwiac to sila przebicia z jaka otumanil caly uwczesny niemiecki narod i miliony pozniejszych pokolen w ktorych ta chora ideologia nadal zyje, prawda jest taka ze takie ciemne ideologie utrzymuja ludzkie mozgi w przyziemnych ryzach i hamuja postep intelektualny i moralny w skali calego swiata i w tenze sposob jeszcze dlugo niewiele sie zmieni, podczas gdy juz dawno mogloby, gdyż nawet kropla dziegci wiadro miodu zeźli
peace & love on Earth