PrezesOi :
czasami spotykam sie z tym ze ktos wali we mnie 20 strzalow i dziwi sie ze nic mi nie robi (pozdro hammer ). nie bardzo to rozumiem bo slynne ustawienie 45 stopni rzeczywiscie pomaga, ale nie czyni czolgu nietykalnym!!! moze faktycznie nie da sie zniszczyc 1-2-3 strzalami ale wystarczy 3-4-5(maks!) w cel w jakimkolwiek ustawieniu. jezeli ktos strzela 20 razy w jeden pixel i obserwuje rykoszety, to gratuluje ... konsekwencji
Hehe, też pozdrawiam
. Przyznam, że wystrzelenie 20 pocisków z czołgu Panzer IV w kierunku twego ISa-2 (popraw jak się mylę) z dystansu 200 m (może nawet mniej) było frustrujące, ale jednocześnie bardzo pouczające i odkrywcze
ponieważ:
- udało mi się zniszczyć T-34 rykoszetującym pociskiem od twego kadłuba
- zadziwił mnie twój całkowity brak reakcji na mój ostrzał
(czyżbyś był Supermanem:) )
- dowiedziałem się, że na tym dystansie trafienia w płyty frontowe (wieży jak i kadłuba) oraz boczne (wieży oraz segmenty w okolicach silnika) nic nie dają i można sobie darować.
- w okolice kół (amunicja) strzelać nie mogłem bo zasłaniał je kamienny mur
Dziwne, że kilka, kilkanaście!!! trafień pod rząd w to samo miejsce wydaje się nie dawać żadnego rezulatatu (zamiast obniżenia wytrzymałości materiału można odnieść wrażenie, że następuje jego wzmocnienie - może przez zgniot
)