Chyba rzeczywiście trzeba będzie to przełożyć na po PC skoro tu i ówdzie podnoszą się głosy, że to by przeszkadzało w przygotowaniach do PC. Bedzie czas na przygotowanie ostatecznych zasad i mapek (co do last battle - ma kilka wersji, jak bardzo się różnią nie wiem, ale mi osobiście najbardziej odpowiada Soviasky, kwestia do uzgodnienia).
Zastanawiam się jednak nad czymś innym. Projekt był robiony z myślą o wykorzystaniu serwerów klanowych, a te jak wiadomo są na ogół mniejsze. Zastnawiam się czy nie interesująca bardziej byłaby gra połączonych sił (każdy klan wystawia po 8 graczy) dwóch klanów przeciw dwom innym na takim serwerze jak inea? Oczywiście gdyby tylko to było możliwe. Zasady trzeba by było zmienic, ale taki tryb rozgrywki to byłoby ciekawe i unikalne doświadczenie. Być może problematyczna bylaby kwestia uzgodnienia wspólnej taktyki, ale myślę że jakoś dałoby to się zrobić.
Pytanie do graczy/klanów ewentualnie zainteresowancych taką kampanią - wolelibyście ja na takich zasadach jak przedstawiłem wcześniej czyli po dwa mecze np 8v8 czy tez jak to opisałem powyżej jeden mecz 16v16?