Author Topic: Łosie zeszly na Metalike  (Read 144093 times)

kazmirzk

• Guest
Łosie zeszly na Metalike
« Reply #210 on: 16 June 2010, 08:54:03 »
Wawer : The Sound of Perseverance - nieco trudną, ocierającą się o jazz ( no może przesadzam nieco :P ) ale chyba najdoskonalszą technicznie i jakościowo płytę zespołu.

Hmm o ile piosenka "spirit crusher" może mieć akcenty jazzowe, o tyle reszta jak dla mnie jest bardziej thrashowa. Posluchaj "To Forgive is to suffer", ballady "voice of the soul",  wspomnianego przez Ciebie "Painkiller'a" lub "Scavenger of human sorrow".

Dla mnie rowniez Death nie konczy sie na tych dwoch plytach ktore wymienilem wczesniej, ale tamte dwie lubie najbardziej.

Co do plyt, Anthraxu nigdy nie sluchalem szczegolnie, znam tylko pojedyncze piosenki wiec ulubionej plyty nie wymienie.

Metallica- tu mam gigantyczny problem, bo poczawszy od " Kill 'em all " po "The Black album" poprostu miazdza. Aczkolwiek chyba najczesciej slucham "Ride the ligthning" oraz wspomnianych dwóch.

Slayer- bezapelacyjnie "Reign in Bood"

Megadeth- hmm też będzie problem, ale chyba "Countdown to Extinction"..

Offline Odi^PrOfAnUm

• Towarzysz broni
  • Honor: +4/-0
    • View Profile
Łosie zeszly na Metalike
« Reply #211 on: 16 June 2010, 09:17:30 »
A scream bloody gore? Jak słuchałem Deatha to ta płyta mi najbardziej w pamięć zapadła.
Co do płyt, Anthraxu nigdy nie sluchalem szczegolnie, znam tylko pojedyncze piosenki wiec ulubionej plyty nie wymienie.
Podobnie, też jakoś nigdy się nie mogłem przekonać.

Metallica- tu mam gigantyczny problem, bo poczawszy od " Kill 'em all " po "The Black album" poprostu miazdza. Aczkolwiek chyba najczesciej slucham "Ride the ligthning" oraz wspomnianych dwóch.
Nie bardzo. Imo Metallica ma 2 naprawdę zajebiste albumy: Kill'em all włąśnie i Master of Puppets. Reszta płyt ma tylko fajne poszczególne kawałki. Po prostu nie są dobre od początku do końca A Master to im wyszedł zajebiście: wszystkie piosenki na tym albumie są piękne, szczególnie Oriona lubię.

Slayer: Show no Mercy i Reign in Blood choć  mi podobał się też album Live Undead.  W sumie Slayer od 80 lat gra na równym poziomie: z thrashowym pierdolniecięm. Nie odmieniło się im nagle jak Anthraxowi czy Metallice.
Megadeath fajne albumy to lata 80 ale mi się najbardziej podoba Youthanasia z 1 połowy lat 90tych. Fajna płyta, Killing Road jest na niej.
w RO gram jako raq

Biały Orzeł

• Guest
Łosie zeszly na Metalike
« Reply #212 on: 16 June 2010, 09:43:01 »
Anthrax-nie bardzo lubię,Metallica-Master of puppets("Orion"!!!) i And justice for all...("Harvester of Sorrow"  i "To Live Is to Die"  RULEZZZZZZ),Slayer-Reign in Blood("Raining blood" - mniam :P ),Megadeath-Countdown to Extinction (genialne  "Symphony of Destruction")

Guz

• Guest
Łosie zeszly na Metalike
« Reply #213 on: 16 June 2010, 10:34:34 »
Wawer :
Guz jak będziesz stał gdzieś blisko za siatką to może i w środę coś chlapniem po koncercie jako przedsmak czwartkowej popijawy? :P

Raczej nie bede, ale jak cos to oczywiscie dam znac  :D

Offline Odi^PrOfAnUm

• Towarzysz broni
    • View Profile
Łosie zeszly na Metalike
« Reply #214 on: 16 June 2010, 23:20:17 »

&feature=related
&feature=related  
Zajebiste:yes Polecam inne  filmik itego kolesia.
w RO gram jako raq

Hiacenty

• Guest
Łosie zeszly na Metalike
« Reply #215 on: 17 June 2010, 00:26:27 »
Niezły jest.

Guz

• Guest
Łosie zeszly na Metalike
« Reply #216 on: 17 June 2010, 03:52:37 »
Powiem wam, ze naglosnienie w stosunku do AC/DC znacznie lepsze. Sam koncert bylo slychac nawet nie "pod plotem" ale nawet znacznie dalej (a dokladnie dzielice dalej, ok 7min samochodem ile to km bedzie to nie mam pojecia). Tak czy siak bylo fajnie tylko szkoda ze Wawerski tak pozno sie zgadalismy :(

Offline Pobor

• Administrator serwera gry
  • Towarzysz broni
  • Honor: +30/-3
    • View Profile
  • Gadu-Gadu:
Łosie zeszly na Metalike
« Reply #217 on: 17 June 2010, 17:57:04 »
AC/DC złego nagłośnienia nie miało,chyba że stałeś pod płotem albo gdzieś  z tyłu.

Biały Orzeł

• Guest
Łosie zeszly na Metalike
« Reply #218 on: 25 June 2010, 10:56:53 »
&feature=related Dla tych którzy nie znają Pantery.W tym kawałku doskonale słychać gitarowe wariacje Dimego...ech RIP you sick motherfucker :(  A tu jak komuś mało  
&feature=related  :love

Offline Odi^PrOfAnUm

• Towarzysz broni
    • View Profile
Łosie zeszly na Metalike
« Reply #219 on: 25 June 2010, 15:31:12 »
Skubany co gra:D Pantere to kojarze po kawałku Walk skądinąd zajebistym ;)
w RO gram jako raq

kazmirzk

• Guest
Łosie zeszly na Metalike
« Reply #220 on: 25 June 2010, 22:28:09 »
&feature=related

&feature=related serbski thrash

&feature=related

Biały Orzeł

• Guest
Łosie zeszly na Metalike
« Reply #221 on: 18 July 2010, 12:10:01 »
Dziadek daję radę :yes :D

kazmirzk

• Guest
Łosie zeszly na Metalike
« Reply #222 on: 19 July 2010, 01:31:31 »

Gdyby udało im sie w latach 80tych wydac plyte, mogliby smialo konkurowac z metallica i slayerem.. ulysses siren \m/

Biały Orzeł

• Guest
Łosie zeszly na Metalike
« Reply #223 on: 03 August 2010, 22:39:22 »
co prawda to profanacja ale na zwałę fajna :D

o LOL
&feature=related :love taka to chyba na mężusia czeka nocą z toporem zamiast z wałkiem w ręku :D

kazmirzk

• Guest
Łosie zeszly na Metalike
« Reply #224 on: 04 August 2010, 16:02:15 »
Arch enemy ;) powiem Ci,ze kiedy pierwszy raz to uslyszalem (kawałek "revolution begins") byłem lekko zniesmaczony,ale jakiś czas temu zacząłem tego słuchać ponownie i jakoś sie do nich przekonałem. Ale fakt- laska ma taki growl, ze nie chcialbym by mi szeptala cieple slowka do ucha. Pamieta,zekiedys wyslalemlink do revolution begins golden_eye'owi :) Dlugo nie mogl sie otrzasnac po odsluchaniu..

Dosc ciekawy wokal ma tez laska z"Otep" (nu metal)-