Author Topic: Łosie zeszly na Metalike  (Read 144070 times)

Offline Odi^PrOfAnUm

• Towarzysz broni
  • Honor: +4/-0
    • View Profile
Łosie zeszly na Metalike
« Reply #270 on: 22 March 2011, 21:39:22 »
Na big 4 nie byłem i uwazam, ze bardzo chujowo sie stalo, ze Slayer dostal niecala godzine; Metallika jasne, ze wiecej pokazala bo miala duzo wiecej czasu; jednak generalnie uwazam , ze takie festivale tak dobrych kapel gowno daja - za malo czasu na pokazanie wszystkich kawalkow ( Slayer nie zagral nawet Silent scream ani Blood magic!!! co to kur*a jest?); chcialbym sobie pojsc na samego Slayera ale w najblizszym czasie sie nie da ale teraz sie na slayera  z megadeathem wybieramy ekipa - zobaczymy jak sesja pyknie.
Wawer; co mnie obchodzą tłumy? Ze pogo robia i mlyn jest; ludzie skacza i tańczą, jest fajnie? No paaanie, mlyn tak - pogo nie. takie rzeczy to na lady gadze.
Zaczynajac od tego, ze polowa fanow Metaliki to 16 latkowie wyubierani w koszulk - sluchajacy offspringa, green daya innego dziadostwa i jeszcze do tego oczywiscie  wiekszosc z nich gowno na metalu sie zna, mowiac o tym, że  Slayer jako kapela metalowa chyba ma najbardziej zdrowe poglady ( jedzie po gejach, aborcji , amerykanskiej polityce  zagranicznej, majaca prawicowe poglady, w ogole w sumie Araya i Lombardo to są zdeklarowani katolicy :D a konczac na tym, że mówiąc o rozpierdolu swoimi kawalkami to chyba sie nie rozumiemy; Ja mówię o miensie i na serio mocnym graniu;przeciez kawalkow Metalliki z jebnieciem to ja moge na palcach policzyc; żeby było śmieszniej Największe hity Mety to są balladki i cover Thin Lizzy; no i dodajmy do tego teledyski w mtv to juz masz tą zajebistą popularność i rzesze ciągnące na koncerty. Slayera? Raining Blood, Angel of Death, South of Heaven, piece by piece etc. Może Meta na koncertach fajnie wygląda (muzycznie ciągle dają rade ) i ma zajbeistą oprawe - Lady gaga też no ale co z tego;   100% bardziej podobają mi się kawałki Slayera i takie moje zdanie, że w typowym thrashu to Metalike rozpierdalają w the best of - mówimy oczywiście o graniu z miensem. Z resztą Slayer za swoje treści jest bardzo kontrowersyjnie postrzegany w Stanach. GównoSIĘznający osarżają ich o rasizm, satanizm, faszyzm i inne bzdety ( pisałem wyżej ), z resztą mieli kilka spraw po sądach ( premiera którejś płyty się opóźniła przez to - już nie pamiętam której ), dlatego ich lubię, bo się z nikim nie pier*olą  tylko grają i śpiewają swoje, dlatego się źle kojarzą...
Z resztą Lombardo na perce wymiata, najfajniejszy perkusista grający nie black metal ( ten kolo ze Slipkntoa też jest spoko )
Ja generalnie na takie głupie festivale nie chodzę. Gówniane są; szkoda mi Behemotha bo w klubie to by ich sam tam wszystkich poskładał (no moża za wyjątkiem Slayera ), Anthraxa, Megadeath i Mete. A na Behemocie to też byłem w klubie ze 2 razy ( raz koncert a raz festival takich kapelek ) i chłopaki rozkurwiają; swego czasu sporo na black metal chodziłem  i dużo też słuchałem ale teraz już mi przeszło  :) Więc nie innsynuuj mi, że się ch*ja znam.  W sumie uogólniając Metalika to taki Pink Floyd jeśli chodzi o thrash - znany z hitów niekoniecznie prog rockowych/thrash, a Slayer(thrash) to taki King Crimson grający zawsze swój gatunek prog rock. Tyle, ze Pink floyda zajebiście lubię a Metaliki niekoniecznie.
W sumie masz racje, że Megadeath jest słabszy od Mety.  Z resztą wiadomo, że co do tego, komu się co podoba to nei abrdzo się idzie dogadać; ja powiedziałem co myślę a Ty nie musisz od razu na mnie najeżdżać. Akurat z rozmowie  facetami ( z dupkami inaczej rozmawiam :D) nie uważam, bym musiałbyć specjalnie miły czy uprzejmy - z reguły wystarczy być szczerym, ale trochę przeginasz... Normalnie bym Ci napisał byś zwyczajnie wypierdalał z tymi osobiostymi wycieczkami, ale akurat Cie Wawer szanuje bo na muzie się znasz, więc przemilczę te teksty.
Dla żartu, jak powinien wyglądać  big 4 według mnie -  w drodze kompromisu: http://img97.imageshack.us/img97/3057/slayerkurwa.jpg
w RO gram jako raq

Wawer

• Guest
Łosie zeszly na Metalike
« Reply #271 on: 22 March 2011, 23:03:52 »
Aj tam oj tam, przynajmniej Cię sprowokowałem do dyskusji :p
Prawda jest jednak taka, że Metallica z balladami i coverem Thin Lizzy kojarzy się raczej młodym chłopakom, ot choćby takim jak ty.  Bardzo byś się zdziwił jak dużo na koncercie było staruszków w moim wieku. Ja w zasadzie przestałem słuchać ich nowych płyt przy okazji wyjścia "Load". A kawałków z tzw miensem mają aż nadto. Może nie są tak szybkie jak to co gra Slayer ale nie zawsze o szybkość tu chodzi moim zdaniem. Ale jak pisałem - generalnie lubię wszystkie te kapele i przyznam, że miewam okresy że bardziej cenię Metallicę, później wchodzi mi na Slayera a w końcu na Megadeth.
Co do Megadeth - zagrali naprawdę bardzo dobrze - dużo lepiej niż Slayer mimo, że mieli słabsze nagłośnienie itp. Fakt, taki "festiwal" trochę cieniuje bo najchętniej po prostu poszedłbym na 3 pełne koncerty ale w sumie jesli jest to dlaczego mam na nim nie być.
Najlepszy koncert Slayera widziałem w Zabrzu jakieś 18 lat temu. Jeśli zaś chodzi o poglądy muzyków itp. - mało mnie to obchodzi ale jeśli już miałbym się wypowiadać na ten temat to raczej niepozytywnie jeśli wiesz co chcę powiedzieć... Za stary jednak jestem na przejmowanie się tym.

Offline Odi^PrOfAnUm

• Towarzysz broni
    • View Profile
Łosie zeszly na Metalike
« Reply #272 on: 22 March 2011, 23:27:50 »
Najlepszy koncert Slayera widziałem w Zabrzu jakieś 18 lat temu. Jeśli zaś chodzi o poglądy muzyków itp. - mało mnie to obchodzi ale jeśli już miałbym się wypowiadać na ten temat to raczej niepozytywnie jeśli wiesz co chcę powiedzieć... Za stary jednak jestem na przejmowanie się tym.
Co jak co ale w latach 90 tych te kapele były w najlepszej formie i podejrzewam, że to był wyjebany koncert :D Chociaż jak słuchałem teraz tej koncertówki to Araya daje jeszcze rade na wokalu. Kurwa zazdroszcze Ci żeś na takim koncercie był jak to nie były jeszcze stare dziadki :) Wokal z South of heaven chyba najfajniejszy w ich karierze.
Co do Megadeth - zagrali naprawdę bardzo dobrze - dużo lepiej niż Slayer mimo, że mieli słabsze nagłośnienie itp. Fakt, taki "festiwal" trochę cieniuje bo najchętniej po prostu poszedłbym na 3 pełne koncerty ale w sumie jesli jest to dlaczego mam na nim nie być.
Podobno bardzo fajnie wypadli.
No jasne, fajny event ale jak dla mnie to za mało i na Slayera i na Megadeath i na Behemoth - Anthraxa nigdy specjalnie nie lubiłem i wolałem od niego np Testament - czesto pomijany a całkiem fajna kapela. Ale pojedyncze koncerty to byłoby najlepsze rozwiazanie, choc ten Slayera z Megdadeath co ma być  w maju nie jest w cale głupim pomysłem
Prawda jest jednak taka, że Metallica z balladami i coverem Thin Lizzy kojarzy się raczej młodym chłopakom, ot choćby takim jak ty. Bardzo byś się zdziwił jak dużo na koncercie było staruszków w moim wieku. Ja w zasadzie przestałem słuchać ich nowych płyt przy okazji wyjścia "Load". A kawałków z tzw miensem mają aż nadto. Może nie są tak szybkie jak to co gra Slayer ale nie zawsze o szybkość tu chodzi moim zdaniem. Ale jak pisałem - generalnie lubię wszystkie te kapele i przyznam, że miewam okresy że bardziej cenię Metallicę, później wchodzi mi na Slayera a w końcu na Megadeth.
Podejrzewam, ze 70 %jej słuchaczom. Bo nie ma się co oszukiwać, że Meta póżniejszymi płytami wypięła się na starych fanów i kopnęła ich w dupę - w sumie na Masterze można ich słuchanie zakończyć, choć justice nie jest najgorszy ani black album ale to już nie to samo - troche brakuje jaj tej muzie; Meta poszła duże pieniądze zarabiać zajebiście przy tym mięknąć. Nie powiem bo np w gimnazjum podobała mi się Meta z balladkami  a Slayer był dla mnie za ciężki - teraz jest na odwrót.
A co do poglądów to warto poczytać o Slayerze (kumpel mi polecał ich biografię ) by lepiej zrozumieć czemu to Meta jest taka zajebiście popularna a Slayer nie, bo według mnie jest zdecydowanie inaczej.  Zajebiście kontrowersyjny zespół a mimo to też bardzo popularny, grający chyba cały czas mniej lub bardziej thrash ( jak lombardo odszedł na te 8 lat to troche się styl zmienił ale nie aż tak jak po śmierci  Burttona ), ale i tak dużo chłopaki zarobili. Kurwa mać oni chyba zdechną na scenie ;D
w RO gram jako raq

kazmirzk

• Guest
Łosie zeszly na Metalike
« Reply #273 on: 23 March 2011, 15:55:48 »
Odi, teraz pierdolisz. Tak, metallica skurwila sie przy okazji "The new skulls for the old Ceremony", ktore powstalo przed Loadem. Ale wszystkie wczesniejsze plyty razem z The black album sa naprawde mocne. "Sad but true", "Of wolf and man", "true the never", "the god that failed" az ociekaja miensem. Zgodze sie, ze nie sa juz tak thrashowe, o wiele mniej w nich riffow, ale za to meta skupila sie mocniejszej perce. A "And justice for All" to jedna z najlepszych i najmocniejszych plyt metallici.

Co do sonisphere, nie dostalem urlopu w pracy by pojechac.. tak wiec moge sie wypowiedziec jedynie na podstawie filmikow ktore ogladalem na youtube. No i wykonanie Slayera i Megadeth nie wygladaly moim zdaniem zbyt ciekawie. gdy dave spiewal Symphony of Destruction to prawie zasnalem, a Slayer nie mial (przynajmniej nie zauwazylem) tego swojego "miensa".

Nie pierdol Odi ze Meta juz nie ma kopniecia. Glos jamesa juz oczywiscie nie jest taki sam, ale panowie nadal miazdza na koncertach- Hit the lights, FFWF- miazga kur*aaa. Oczywiscie gdy graja stare hity, bo zupelnie nie podchodza mi jakies Fuel'e, Whisky in the jair itp

Co do pogo, nie rozumiem czemu ci sie to nie podoba :D Mlyn jest fajny, wall of death tez.. No ale wiadomo, ze nic nie rozladowuje tak energii jak mosh.. z tym, ze lepiej nie stac w tym momencie w poblizu "true" gdyz mozna wrocic bez zebow ;) Wracajac jednak do pogo, bylem jakis czas temu na Rock in Arena, gdzie grali Acid drinkers i pogo bylo naprawde zajebiste. Przez tydzien nie moglem pozniej chodzic, pannie ktos wbil zab w glowe, jej kuzynka przez pare dni nie mogla ruszyc glowa a jej brat musial wyjsc w polowie piosenki bo prawie zemdlal ;) Wszystko zalezy w jakim tlumie jestes. Wiadomo, ze jesli wsrod nastolatkow i gimnazjalistow to raczej sie nie pobawisz, ale jesli wbijesz gdzies w troche starszy tlum to pogo naprawde daje mozliwosci by sie niezle wyladowac.

Wspomniales o testament- genialny zespol, ale niedoceniany jest moim zdaniem glownie w Polsce. Podobnie jak Overkill, Annihilator, Tankard, Metal Church, Violator, Hirax, Exodus, Exumer, Nuclear Assault, Death Angel, Flotsam & Jetsam, Artillery, Guillotine, Forbidden, Machine Head i wiele innych.. Pytajac w Polsce nawet fanow metalu, niewielu mogloby wymienic chociac po dwie piosenki tych zespolow, a przeciez te zespoly w niczym nie ustepuja poziomem wielkiej czworce (i bija taki anthrax na leb, ktory zostal wylansowany glownie dlatego, ze sa z Nowego Yorku i wciagneli east coast w thrash.. nic poza tym.. plyta "among the living" jest ok, reszta to taki lzej grajacy slipknot).

Wracajac do overkill, mieli pare dni temu koncert w Polsce, a ile osob o tym wiedzialo?? Jeden z najbardziej cenionych na swiecie mega legend thrashu a ja nigdzie ani jednego plakatu ani zapowiedzi nie widzialem.. A poziom trzymaja od lat ten sam, a moze nawet wyzszy niz w latach 80tych.. (graja dluzej niz metallica) jak dla mnie najlepiej obecnie grajacy zespol thrashowy.. (obok Havok'a)  ostatnia plyta Overkill to arcydzieło..

Overkill- Ironbound- troche slaba jakosc, ale i tak miensa jest w ch*j

Overkill- Bring me the night

Overkill- Rotten to the Core i cos z ich pierwszej plytki dla porownania..

Offline Odi^PrOfAnUm

• Towarzysz broni
    • View Profile
Łosie zeszly na Metalike
« Reply #274 on: 23 March 2011, 21:02:53 »
slayer kurwa!
w RO gram jako raq

Wawer

• Guest
Łosie zeszly na Metalike
« Reply #275 on: 24 March 2011, 03:58:45 »
Może jutro coś tam tu skrobnę bo temat ciekawy a na zachętę coś mięsnego:
&feature=related

kazmirzk

• Guest
Łosie zeszly na Metalike
« Reply #276 on: 24 March 2011, 14:03:44 »
Painkiller juz sie chyba kilka razy pojawił Wawerze :)

Świetny cover w wykonaniu Death. Na prawdę nie wiem czy wole oryginał Judas Priest czy wersje z Chuckiem na wokalu.

Skoro juz coverujemy Judas'ów to pare utworów z płyty "Tribute to Judas Priest: Legends of metal":

Overkill- Tyrant

Testament- Rapid Fire

Kreator- Grinder

Forbidden- Victim of Changes Live

Motörhead - Breaking The Law

Wawer

• Guest
Łosie zeszly na Metalike
« Reply #277 on: 24 March 2011, 20:10:56 »
kazmirzk :
Painkiller juz sie chyba kilka razy pojawił Wawerze :)
Świetny cover w wykonaniu Death. Na prawdę nie wiem czy wole oryginał Judas Priest czy wersje z Chuckiem na wokalu.
W tym coverze śpiewa Dio. Tak czy siak zajebisty i mnie również trudno wybrać która wersja lepsza.
A Death dałem dlatego , że jest przykładem kapeli która z każdą płytą stawała się lepsza i na koniec nagrała chyba najlepszą ( w sensie jakości, wartości muzycznej i wierności swojemu stylowi)
Metallica i Slayer,  po największych sukcesach nagrywali mniej lub bardziej udane płyty ale nie zbliżyli się już wcześniejszego poziomu. O Megadeth nie ma w ogóle co wspominać.

kazmirzk

• Guest
Łosie zeszly na Metalike
« Reply #278 on: 24 March 2011, 20:57:25 »
Gdzie znalazlaes informacje aby Dio spiewal ten cover? Dio mial zupelnie inny głos. Najciezsza plyta na jakiej zaspiewal byl prawdopodobnie "Dehumanizer" Black Sabbath.

Painkillera śpiewa Chuck:

" The album also featured a cover of Judas Priest's "Painkiller", which shows Schuldiner attempting a different, high-pitched style of death growl more reminiscent of Rob Halford's original vocals and also singing for the first time with a clean voice through the end of the song. "

A co do Megadeth- ich ostatnia płyta "Endgame" jest bardzo dobra moim skromnym zdaniem.

EDIT: A teraz widze, ze ktos w komentarzu na samej gorze stworzyl "martwy dream band" z Dio na vocalu i pewnie to Cie zmylilo ;) Swoja droga z tamtego line up'a wymienił bym jedynie Bohmana na Vitka z Decapitated i dorzucil Dimebag'a z Pantery.

Wawer

• Guest
Łosie zeszly na Metalike
« Reply #279 on: 25 March 2011, 00:35:19 »
Fakt, to mnie właśnie zmyliło:D
Co do Engame, jest ok -  daleko jej może do najlepszych dokonań ale zdecydowanie zmyła fatalne wrażenie po jej poprzedniczkach. Może cała nie jest bardzo dobra bo są słabsze numery ale jest dobra.

kazmirzk

• Guest
Łosie zeszly na Metalike
« Reply #280 on: 25 March 2011, 06:39:05 »
Jesli chcecie posłuchac czegos naprawde miensnego polecam wam sciagniecie tej plyty- Havok- Burn . Genialny kawal thrashu, zespol mlody i malo znany, ale wymiataja.

Wlasnie wydali druga plyte - Havok- Time is up , ktora w tym momencie sciagam i ogolnie caly sie slinie by ja w koncu przesluchac :)

Ta nowa płyta to ogień w ch*jjjjjjj !!

Offline Odi^PrOfAnUm

• Towarzysz broni
    • View Profile
Łosie zeszly na Metalike
« Reply #281 on: 25 March 2011, 13:44:30 »
&feature=related

Giń giń kochanie :D Haha
w RO gram jako raq

kazmirzk

• Guest
Łosie zeszly na Metalike
« Reply #282 on: 25 March 2011, 15:03:09 »
NA zachete mieeenso z nowej płytki Havoka :) Najlepszy młody zespół thrashowy <3

Havok- Killing Tendencies

Offline Haratacz

• Towarzysz broni
  • Honor: +1/-0
    • View Profile
Łosie zeszly na Metalike
« Reply #283 on: 25 March 2011, 17:38:12 »
&feature=related

wtrącam się, ale myślę że niezły utwór
"bo wojsko panowie, to jest piękna instytucja..."

kazmirzk

• Guest