Author Topic: Pyszałkowatość amerykanów??  (Read 8785 times)

Sava

• Guest
Pyszałkowatość amerykanów??
« on: 04 July 2008, 19:42:38 »
Grałem sobie ostatnio i to na francuskim serwerze i to na niemieckim...

Tak samo Francuzi czy Niemcy nie lubią  amerykanów za ich pyszałkowatość. Jeden Niemiec podczas gry powiedział mi, ze są 2 rodzaje amerykańskiej demokracji. Pierwszy mierzy sie iloscia amerykanskich dolarow a drugi amerykanskimi czolgami

Chociaż sam nie lubię ani amerykanów, ani niemców i francuzów. Tych europejczyków pewnie bardziej za stereotypy :P Amerykanów zaś za ich ostatnie poczynania. (np. wojna w Iraku)
Zawsze jednak lubię czytać jak wymądrzają się tacy Niemcy co to nie muszą już nic pamiętać, a szczególnie tego, że ich ojcowie i dziadowie zrujnowali pół Europy, nie muszą pamiętać, że to dzięki pieniądzom i krwi Amerykanów ich ojców i dziadów w końcu spacyfikowano, nie muszą również pamiętać, że to za wstrętne amerykańskie pieniądze odbudowano ich kraj zniszczony przez ich ojców i dziadów. O to bardzo wygodnie mieć 28 lat i krótką pamięć. Wtedy można wymądrzać się jakie to USA są be i fe. Jakie to modne!

Tak sobie to napisałem, może jakaś dyskusja z tego wyniknie :P

Offline BartBear_[PL]

• Sztab Generalny
  • Towarzysz broni
  • Honor: +34/-0
    • View Profile
« Reply #1 on: 04 July 2008, 20:26:18 »
Sava, krócej będzie jak napiszesz kogo lubisz (o ile w ogóle kogoś lubisz ;p)

Offline kurkawodna1981PL

• Reprezentacja RO.PL
  • Towarzysz broni
  • Honor: +4/-0
    • View Profile
« Reply #2 on: 04 July 2008, 20:56:14 »
Sava kiedyś znowu musimy pogadać se na TS-sie o sytuacji na świecie,oczewiście po pewnej ilości wzmacniacza,Bart pewno się nie przyłączy ,tylko będzie nagrywał,ma to po swojej idoloce politycznej-Renacie Beger,buhaha:p:D

Sava

• Guest
« Reply #3 on: 04 July 2008, 21:26:42 »
wiesz Bartek...  każdy głupi  może napisać że kogoś nie lubi... trudniej jest uzasadnić odpowiedź :P Lubie za to Chorwatów :P Szkotów etc... dużo tego :P

Kurka jak wiesz ja nie lubie amerykanów chociaż by za Irak.. TAAAK!! ATAKUJMY IRAK MAJĄ BROŃ MASOWEGO RAŻENIA.. ile lat tam są 4 już?? eeemmm sorry johny doe.. nie znaleźliśmy żadnej broni masowego rażenia.. eemm no to sorry ze wam kraj w chaos zmieniliśmy.. nara!.. ee nie nic z tych rzeczy :) siedzą dalej :)

najbliższy termin tsa z soboty na niedziele :P ?

Lecz jak napisałem.. i tak mnie szlag trafia jak słysze takiego niemiaszka który chce być trendy i nie lubi ameryki :P

Herr_Batke

• Guest
« Reply #4 on: 05 July 2008, 08:19:22 »
Z tą pyszałkowatością Amerykanów macie trochę racji...
Siedem lat temu spędziłem trochę czasu u Wuja Sama pracując tam na kontrakcie. Generalnie ludzie niesamowicie kontaktowi, sympatyczni i "cool". Jednak ich wiedza ogólna i historyczna pozostawia wiele do życzenia. Przykłady: nauka historii w ich szkołach generalnie zaczyna się na poziomie XVIII wieku i to ograniczając się do ich kontynentu, z małymi wtrętami co do Europy. W informatorze, wydanym w 1999 roku, przeczytałem m. in.: że hymnem Polski jest utwór Chopina :dozingoff , walutą korona polska :dozingoff:dozingoff, a na obecnej mapie naszego kraju tzw. Ziemie odzyskane zaznaczone były jako: terytorium niemieckie od 1945 r. pod administracją Polski :(
Byłem też świadkiem sytuacji, kiedy mój szef - starszy, sympatyczny pan (zresztą weteran z Wietnamu) - mocno się obruszył czytając poranną gazetę, w której było coś o wecie UE ws. jakiejś inicjatywy USA i powiedział coś w stylu: "co oni, k..., śnią, że k... mogą stawiać, k... warunki! Niech sobie, k... wezmą to wszystko (tzn. świat) i sami pilnują, to wtedy, k... mogą się rzucać!!!... (k....) :|
Jednego, czego im zazdroszczę, to niespotykana jedność narodowa w trudnych chwilach (11/09/01). Wtedy wszystkie swary idą na bok - cały ponaddwustumilionowy kraj stał się jednym organizmem. Przyznaję, duża w tym rola świetnie rozwiniętej socjotechniki, propagandy itp. :)

Offline kurkawodna1981PL

• Reprezentacja RO.PL
  • Towarzysz broni
  • Honor: +4/-0
    • View Profile
« Reply #5 on: 05 July 2008, 12:14:34 »
:pMimo swoich antypatii musicie przyznac,że USA jest polityczno-wojskowym mocarstwem,i to oni stawiają warunki przy wszystkich pertraktacjach z innymi krajami.Armie mają doskonałą,jednak u nich pojęcie patriotyzmu nie jest pustym frazesem.W obecnej sytuacji można spodziewać się nowego konfliktu z Iranem.Ani USA,ani tymbardziej Izrael niemogą pozwolić sobie na to,by Iran posiadał broń atomową o dużym zasięgu.Istnieją już plany operacyjne na wypadek inwazji na Iran,lecz narazie USA jest zwiazana na dwóch frontach pomiędzy Iranem(Irak,Afganistan).Otwarcie trzeciego frontru(i to z regularną armią )mogło by i ch zgubić.Ale zapewniam jak tylko uporają się  z Irakiem i Afganistanem,to Iran jest następny w kolejce.Ale najbardziej mnie bulwersuje polityka polskiego rządu,polityka uległości i zgadzania sie na wszystko,bez odowiedniego nas traktowania jako sojużników(chodzi o sprawę wiz i o wsparcie finanasowe Wojska Polskiego).Podsumuwójąc kraj z doskonałą armią i poczuciem patriotyzmu,lecz także z wieloma problemami (rasizm,uczelnictwo,berobocie i całe zaplecze socjalne,itp.)Kończe już ,bo przynudzam jak profesor na naukach politycznych. NARA :D

Offline BartBear_[PL]

• Sztab Generalny
  • Towarzysz broni
  • Honor: +34/-0
    • View Profile
« Reply #6 on: 05 July 2008, 16:50:51 »
kurkawodna1981PL :
Sava kiedyś znowu musimy pogadać se na TS-sie o sytuacji na świecie,oczewiście po pewnej ilości wzmacniacza,Bart pewno się nie przyłączy ,tylko będzie nagrywał,ma to po swojej idoloce politycznej-Renacie Beger,buhaha:p:D

no pewnie że tak, przecież pewne treści i sposób ich przekazania należy zachować dla potomności, jak te kilka razy z byłym członkiem społeczności RO - to se ne vrati... a tak przynajmniej istnieje zapis "archiwalny" :D

Skar

• Guest
« Reply #7 on: 05 July 2008, 18:33:08 »
Chociaż sam nie lobię ani amerykanów, ani niemców i francuzów.

A ja myślę, że nie można ludzi określac za stereotypy, znajdzie się porządny niemiec i **** niemiec, znajdzie się porządny amerykanin i **** amerykanin, i tak z każdym narodem ;) moze i wiekszosc amerykanow ma nierowno na bani ale nie skreślajmy wszystkich :P

Sava

• Guest
« Reply #8 on: 05 July 2008, 19:09:23 »
Ależ oczywiście że znajdą sie porządni tylko po prostu takie ogólne pojęcie o Niemcach jakoś takoś :/

Skar

• Guest
« Reply #9 on: 05 July 2008, 19:34:19 »
No może z tymi niemcami przesadzilem ^^ dżołk :P
(Chodź sam móglbym miec niemieckie obywatelstwo, troche jak Lu Lu Lukas Podolski) ^^

pol77

• Guest
« Reply #10 on: 05 July 2008, 23:07:37 »
Kiedyś w sieci znalazłem dokument na temat wydarzeń z 11 września,który daje troche do myślenia ale czy to prawda ciężko powiedzieć.Nikt się do tego nie przyzna bo gdyby to zrobił to pewnie zaraz musiałby usiąść na krześle elektrycznym.Film trwa prawie 1,5 godziny więc trzeba mieć chwile żeby go obejrzeć,ale polecam http://video.google.pl/videoplay?docid=1364247616051038290

Skar

• Guest
« Reply #11 on: 06 July 2008, 00:04:01 »
LoooL nie wiem jak inni ale ja chyba zmienilem zdanie o tym co się wtedy wydarzyło o.0
tylu dowodow na raz jeszcze nie widzialem...

Hiacenty

• Guest
« Reply #12 on: 06 July 2008, 02:29:08 »
:((:((Jestem pod wrażeniem ://// tak dupno dowodów, szkoda strażaków :(:(:(

Offline Rozumny(PL)

• Reprezentacja RO.PL
  • Towarzysz broni
  • Honor: +10/-0
    • View Profile
« Reply #13 on: 12 July 2008, 16:57:20 »
Z moich doświadczeń z grania na zagranicznych serwerach to Niemcy i Francuzi są strasznymi bufonami &񗝃 prawie nigdy nie odpisali mi na powitanie. Anglosasi &񗝃 bo trudno czasem odróżnić kto jest skąd, ja raz grając 1 na 1 spytałem gościa czy jest z USA bo tak gada, a on że z Kanady &񗝃 ale dało się z nim grać w dobrej atmosferze. Osobiście wydaje mi się że łatwiej znaleźć Amerykanina, Australijczyka który przystanie na zaproponowaną akcję niż "Europejczyka".
"Każdy pocisk jeden Niemiec!"

Vargas`

• Guest
« Reply #14 on: 12 July 2008, 21:09:43 »
kurkawodna1981PL :
:pMimo swoich antypatii musicie przyznac,że USA jest polityczno-wojskowym mocarstwem,i to oni stawiają warunki przy wszystkich pertraktacjach z innymi krajami.Armie mają doskonałą,jednak u nich pojęcie patriotyzmu nie jest pustym frazesem.W obecnej sytuacji można spodziewać się nowego konfliktu z Iranem.Ani USA,ani tymbardziej Izrael niemogą pozwolić sobie na to,by Iran posiadał broń atomową o dużym zasięgu.Istnieją już plany operacyjne na wypadek inwazji na Iran,lecz narazie USA jest zwiazana na dwóch frontach pomiędzy Iranem(Irak,Afganistan).Otwarcie trzeciego frontru(i to z regularną armią )mogło by i ch zgubić.Ale zapewniam jak tylko uporają się  z Irakiem i Afganistanem,to Iran jest następny w kolejce.Ale najbardziej mnie bulwersuje polityka polskiego rządu,polityka uległości i zgadzania sie na wszystko,bez odowiedniego nas traktowania jako sojużników(chodzi o sprawę wiz i o wsparcie finanasowe Wojska Polskiego).Podsumuwójąc kraj z doskonałą armią i poczuciem patriotyzmu,lecz także z wieloma problemami (rasizm,uczelnictwo,berobocie i całe zaplecze socjalne,itp.)Kończe już ,bo przynudzam jak profesor na naukach politycznych. NARA :D

Witam

Jako, że nie chce mi się wyszczególniać pojedynczych zdań, do których mam jakieś "ale", napisze wszystko w jednej całości....ale do rzeczy

Jeśli chodzi o konflikt z Iranem to trzeba wziąć pod uwagę parę spraw, które "stopują" USA przed takim posunięciem: po pierwsze ani USA, ani Iran nie mogą sobie pozwolić na takie działanie.. dlaczego? Jeśli Iran zaatakuje USA równie szybko Iran po prostu przestanie istnieć. Dlaczego USA nie może zaatakować Iranu? Z powodu tego samego co poprzednio. Kurka pisałeś, że USA nie może pozwolić na to żeby Iran został posiadaczem atomówki, tyle że problem polega na tym, że najprawdopodobniej Iran już takową posiada (wystarczy czasem zajrzeć na www.rzeczpospolita.pl -> świat). Chcesz potwierdzenia mojej teorii ? http://www.rp.pl/artykul/161804.html.

Pomyślmy po co Bush trzyma to swoje zafajdane wojsko w Iraku?

Przeczytałem w pewnym ciekawym artykule, że w Niemczech jak i innych Europejskich krajach bardzo często powstają nowe meczety (wiadomo kogo). Jeśli Bush wycofa swoich ludzi z Iraku, konflikt przesunie się na "Bogu ducha winne" kraje m.in. głównie USA, ale i inne kraje. Pamiętajmy (co nawet zawiera święta księga islamu Koran), że dla islamistów jesteśmy tak naprawdę niczym (mężczyzn zabić, kobiety do niewoli). Więc co tak naprawdę stopuje islam przed takimi krokami? Konflikt w Iraku.

Pewnie wielu z Was nie zgodzi się z moją teorią, ale przynajmniej staram się moje przemyślenia poprzeć czymkolwiek :-)

Pozdrawiam