nie powiesz mi ze IS, Pantera, Tygrys, Pershing, Comet, Centurion, czy nawet Sherman byly konstrukcjami stricte z lat 30. Oczywiscie, pewne elementy mogly byc czerpane sprzed wojny, ale idac tym tropem rozumowania to dzisiejsze czolgi wywodza sie od RT-17 bo maja 1 wierze z 1 dzialem. Sherman Firefly jakby nie bylo to brytyjska modyfikacja z brytyjskim dzialem, a najlepsza byla wlasnie w nim amunicja. Z tego co ja sie orientuje to pod Kurskiem zwlaszcza wiele Panter nie dotarlo na front bo w czasie dojazdu juz 'o wlasnych silach' zaczelo sie palic. Z tego co wiem Pantera mimo ze okazala sie byc bardzo dobrym czolgiem to zostala bardzo szybko zbudowana bez odpowiednich testow i to dlatego wlasnie te problemy przy debiucie. Zgadzam sie z toba ze realizm uber alles, ale wlasnie bez takich pierdol jak np problemy techniczne, przewaga liczebna czy tez lotnictwo dostajemy troche wypaczony obraz, o wiele bardziej niz twoim zdaniem podstawowe RO.
Aha, na drugi raz pisz z przecinkami i kropkami, bo o wiele bardziej jest to czytelne