Tylko wiesz teksty do tej płyty są orginalnymi piosenkami partyzanckimi(są też teksty Herberta).Większość autorów tekstów jest nieznanych(zapewne zabitych w lasach lub katowniach nkwd).Płyta nosi tytuł "Żołnierze Wyklęci".
Nie wiem ile masz lat .Ale to straszne jaka niewiedza panuje w społeczeństwie.Odnośnie historii ,ile zakłamania i starej sowieckiej propagandy dalej jest w użyciu a podobno od 20 lat cieszymy się wolnością.Twój post jest tego zjebistym przykładem.Jeśli masz coś do dodania ...lepiej waż słowa .Bo trafiła kosa na kamień.Ja tylko pragne uzmysłowić ,tym zafascynowanym komunizmem i faszyzmem małolatą że gra grą , ale wszystko ma swoje granice.Szczególnie w mojej opinii jeśli ktoś czuje sie polakiem (sa też ludzie -szmaty ,historia to nam pokazała) musi odróżnić wiele rzeczy.BO promuje katów swojego narodu.To już hipokryzja.Tak swoją drogą miałem wrzucić ten kawałek ,na oddzielny temat ale jakoś tak wyszło.Pozdrawiam
Do mnie pijesz? I o co? O_o (podpisałeś to pod cytatem mojej wypowiedzi). Pod wpływem czego tak mi nawrzucałeś i z jakiego powodu, bo naprawdę związku z moimi słowami nie widzę.
Tekstowi nic nie zarzuciłem, podoba mi się. Nie spodobało mi się jedynie wykonanie tego utworu. IMO syf totalny, ale to już od gustu zależy.
Nie jestem zafascynowany ani komunizmem, ani nazizmem. Jestem zafascynowany militariami z okresu IIWŚ (szczególnie Wehrmachtem) i historią. A to należy rozróżniać. Słowa "Nie wiem ile masz lat .Ale to straszne jaka niewiedza panuje w społeczeństwie.Odnośnie historii ,ile zakłamania i starej sowieckiej propagandy dalej jest w użyciu a podobno od 20 lat cieszymy się wolnością.Twój post jest tego zjebistym przykładem.Jeśli masz coś do dodania ...lepiej waż słowa .Bo trafiła kosa na kamień.Ja tylko pragne uzmysłowić ,tym zafascynowanym komunizmem i faszyzmem małolatą że gra grą , ale wszystko ma swoje granice." sprawiły, że poczułem się głęboko dotknięty, gdyż Pan dosłownie pieprzy na temat mojej osoby.
Dalsze moje wypowiedzi były pisane z duuużym dystansem i lekkim poczuciem humoru - mam nadzieję, że nie zrozumiałeś ich dosłownie, gdyż imo, to widać z daleka.
Żeby nie pozostać dłużnym: piszesz z pozoru takie piękne rzeczy, ale języka polskiego już nie szanujesz - co ta sowiecka i niemiecka propaganda Ci zrobiła w głowie. Zapominasz swój język. To już hipokryzja. A Twój post jest tego zjebistym przykładem. Jeśli masz coś do dodania... Lepiej waż słowa.