Apos :
Możliwe, że podeślę do Was nowego kolegę. Fan militariów oraz gry coop w ArmA 2. Bardzo chciałby grać w 16AA, ale wymagamy minimum podstaw angielskiego, a on prawie nie kuma nic w ząb .
no i spoko.. pewnie w takim wypadku nie bedzie bral udzialu w szkoleniach dla miedzynarodowego RTO (radio operatora)
btw. z tego co osobiscie slyszalem najbardziej psycho-corowa grupa(w Polsce) w oEfy/army/i inne byl(jest?) cfog.. psycho w cudzyslow ale moze jednak i bez..
[/quote]
Kolega był właśnie w CFOG
Z tą hardcorowością u nich to bym stwierdził, że byli bardziej "psycho" niż hard dlatego, że pomimo starań gameplay tam nie wyglądał ani realistycznie ani przyjemnie. Wiele błędów popełniali przy np. tłumaczeniu misji oraz jej realizacji. Poza tym chłopakom brakowało ACRE (!) oraz nowego ACE'a. M.in. dlatego kumpel zrezygnował z gry u nich i szuka nowego domu. Pytał on się jak do Was najlepiej zagadać, możesz napisać jakieś wskazówki, czy po prostu wysłać go na Wasze forum?
krv[PL] :
Apos :
Oglądałem filmiki z ArmA2Coop to diabeł niestety tkwi w szczegółach.
co masz na mysli?
Apos : Przystępując do 16AA obawiałem się, że gra tam będzie wymagać więcej czasu niż go posiadam oraz że nauka wymaganych podstaw będzie zajmować tygodnie, a okazało się że dzięki pomocnemu community wszystko odbyło się łatwo i szybko.
nie no pewnie jak jestes zadowolony.. niestety nie wiem czy jestescie klanem czy dosc luzna spolecznoscia polaczona serwerem (a2c powiedzmy tak ma) byc moze o to chodzi ale jak mowie nie wiem ocb z pierwszysm cytatem.. nie wiem jaki macie serwer gry i tsa(sloty) ale staramy sie owierac na inne spolecznosci (min. dzisaj mamy coopa u nas z klanem z czech) napewno byloby super zagrac jakiegos joint opa
Można nas zdefiniować jako jednostkę milsim wielkości plutonu lub kompanii:
Jednostkę - wymagane jest przejście przez prosty i interesujący proces rekrutacyjny oraz szkoleniowy, więc można nas określić jako grupę zamniętą - otwartą dla nowych członków.
Milsim - posiadającą realną strukturę militarną wraz z odwzorowaniem prawdziwej brytyjskiej jednostki powietrzno-desantowej szybkiego reagowania 16 Air Assault Brigade. Przy czym nikt tu nie bufonuje jako sierżant podczas misji, a każdy jest równy poza walką. Naszym głównym celem jest dobra zabawa, realizacja misji, a nie np.
czołganie się przez pół godziny jak niektórzy myślą - pozdro Wawer
Jeżeli komuś zależy to może odgrywać tzw. RolePlaying
. Zachowujemy właściwy balans pomiędzy zabawą a powagą gry.
Mamy 2-3 serwery CO z ACE/ACRE oraz własną paczką addonów i 1-2 serwery TS3. Również rozgrywamy tzw. Joint Opy z innymi klanami
Pisząc o szczegółach miałem na myśli zachowanie fireteamów, poruszanie się w terenie, poprawne sygnalizowanie zagrożenia oraz reakcja na nie. Również słownictwo jest zbyt luzackie przy oficjalnych raportach i komunikatach przez co nie odnosi się wrażenia uczestnictwa w manewrach militarnych. Rujnuje to klimat, który jest w tej grze bardzo ważny dla mnie. Grając w 16AA mam wrażenie uczestnictwa w dokumentalnym filmie wojennym, w którym sam jestem jakimśtam trybikiem wielkiej wojennej machiny. Najważniejsze, że Wy również macie z tego frajdę! Tutaj apel do IgraSov'a aby kombinował sobie również OA, ACE oraz ACRE jak twierdził pol77