Author Topic: ArmA II + Mody  (Read 140863 times)

Yab_PL

• Guest
ArmA II + Mody
« Reply #75 on: 24 April 2011, 11:35:48 »
Hmm, nie zgodze sie, ze jesli Arma 2 dziala slabo to i RO2 tez bedzie slabo chodzic. Znaczy sie jest pewne prawdopodobienstwo (no bo zalezy co rozumiemy pod pojeciem "slabo"), ale ja serii od Bohemia Interactive nigdy nie bralbym jako wyznacznika wydajnosc sprzetu. Wlasnie te gry byly slawne (a w zasadzie nieslawne) z tego, ze absolutnie kazda czesc miala sfajczona optymalizacje. Tyczylo sie to OFP1, Arma 1 i teraz Arma 2. Jak pamietam to Arma 1 dzialala mi gorzej od Crysisa O_o
Anyway jak jestesmy przy temacie, moze ktos zna rozwiazanie problemu, czemu Arma: OA wyglada gorzej jak Arma 1, a zmiana detali praktycznie nic nie daje? Nie musze dodawac, ze gra dziala gorzej na niskich/srednich niz obecna superprodukcje na wysokich detalach?

Apos

• Guest
ArmA II + Mody
« Reply #76 on: 24 April 2011, 17:44:55 »
@Bart

Nikt nie mówi o zaniedbywaniu RO-obowiązków i też mam na myśli grę dla przyjemności

@Yab

ArmA 2 po patchach chodzi przyjemnie, nawet na wieloletnich maszynach. Btw wejdz do "Moje Dokumenty/ArmA 2 Other Profiles/nazwa gracza/" i znajdź tam plik z imieniem swojego gracza. Zobacz czy masz tam coś takiego:

Code: [Select]
tripleHead=0;
shadingQuality=10;
shadowQuality=4;
maxSamplesPlayed=32;
anisoFilter=2;
TexQuality=3;
TexMemory=3;

powinno znajdować się to na górze pliku. Zobacz jakie masz tam ustawienia. Jeżeli niższe to zmien na powyższe. Wrzuć też jakiegoś screena to zobaczymy z czym może być problem. Gre masz spatchowaną do ostatniej wersji 1.59?

Yab_PL

• Guest
ArmA II + Mody
« Reply #77 on: 24 April 2011, 18:59:23 »
tak, spatchowalem ostatnio. Niby lepiej, ale wciaz to moooocno odbiega od Twoich screenow

Apos

• Guest
ArmA II + Mody
« Reply #78 on: 26 April 2011, 20:44:21 »
szybkie info, ArmA 2 Combined Operations (ArmA 2 + Operation Arrowhead) za 23.99 euro na steamie w promocji.

Sama ArmA 2 jest za 6 euro, ale przy tej przecenie najlepiej kupić cały pakiet.

Yab_PL

• Guest
ArmA II + Mody
« Reply #79 on: 27 April 2011, 10:36:03 »
a ja teraz odswiezam sobie pierwsza czesc Army w oczekiwaniu na kuriera z 2. Moze uda mi sie w koncu przejsc te misje z helikopterem :D

Ok, jesli kogos najdzie ochota by odswiezyc sobie Arme 1 jedna porada N-I-E R-O-B-C-I-E T-E-G-O. Gra sama w sobie moze i bylaby ok. Graficznie tez to jakos nie kluje w oczy, ale optymalizacja tragiczna. Kompa moze nie mam swiezej daty ale i tak czesci sa mlodsze i bardziej nowoczesne o pare lat niz topowy sprzet w momencie premiery tej gry (c2D @3.8GHz, 4GB ram, radek 4850) a gra chodzi tragicznie - 10-15 fpsow na low w rozdzialce nizszej niz natywna (natywna to 1680x1050). Dodatkowo Arma 1  znana jest z tego ze wrogie AI mialo aimboty wraz z wallhackami i potrafilo snajpera zdjac z 1000m jedna seria przez krzaki i mur. I to na najnizszym poziomie trudnosci. Wlasne jednostki sa glupiutkie ale przynajmniej strzelac potrafia :D Generalnie gra bylaby grywalna nawet ale optymalizacji brak. Innymi slowy - kupcie Arma 2, jest lepsza w kazdym aspekcie (wlaczajac to szybkosc dzialania).

A wracajac do tematu. Tak mi sie Operation Arrowhead spodobal, ze az sobie podstawke kupile :D

krv[PL]

• Guest
ArmA II + Mody
« Reply #80 on: 04 May 2011, 16:19:09 »
dla posiadaczy army 2 + oa oraz lubiacy front zachodni (2 wojna) na serwer a2c zawital mod Invasion 44 jezeli ktos chce zagrac wystarczy wejsc do nas na forum sciagnac wszyskie niezbedne dodatki (forum prawde ci powie) przedstawic sie w odpowiednim temacie oraz zapisac sie na  konkretnym slotcie  Operation Chicago data rozgrywki to13.05.11 godzina 20:00

IgraSov

• Guest
ArmA II + Mody
« Reply #81 on: 04 May 2011, 19:42:21 »
Skoro ArmA 2:OA jest samodzielnym dodatkiem to czemu na większość serwerów ArmA2 trzeba mieć dodatkowo OA ?
Uważam, że to trochę bez sensu bo nie mając Operation Arrowhead nie można grać na większości serwerów gdzie jest sama ArmA.

Apos

• Guest
ArmA II + Mody
« Reply #82 on: 04 May 2011, 20:58:30 »
IgraSov :
Skoro ArmA 2:OA jest samodzielnym dodatkiem to czemu na większość serwerów ArmA2 trzeba mieć dodatkowo OA ?
Uważam, że to trochę bez sensu bo nie mając Operation Arrowhead nie można grać na większości serwerów gdzie jest sama ArmA.

Dlatego że jest używany content z obu gier.

pol77

• Guest
ArmA II + Mody
« Reply #83 on: 04 May 2011, 21:06:07 »
W ArmA2 nie masz podglądu na serwery z OA, tak samo jak na Arrowheadzie nie widać serwerów podstawki. Jak masz Combined Operation czyli Arma2+OA możesz grać zarówno mapy z podstawki jak i OA.

Nikitycz

• Guest
ArmA II + Mody
« Reply #85 on: 06 May 2011, 21:39:21 »
Pieknie ale te trójkąty na Blitzach  postawione oznaczały że coś ciągną a tu na to nie wygląda

IgraSov

• Guest
ArmA II + Mody
« Reply #86 on: 06 May 2011, 23:48:27 »
http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=58903

Właśnie ukończyłem kampanię, Apos - jak dla mnie warto zagrać w singla...

Apos

• Guest
ArmA II + Mody
« Reply #87 on: 08 May 2011, 21:05:39 »
@IgraSov, nie przeczę, SP jest wartościowy i interesujący w porównaniu do innych FPS'ów. To fakt, ale zauważ że ja odnosiłem się do SP i zorganizowanym MP. Tutaj SP w Armie 2 wypada blado...

IgraSov

• Guest
ArmA II + Mody
« Reply #88 on: 08 May 2011, 21:32:28 »
Być może dlatego MP nie przypadł mi jeszcze do gustu z tego względu, że nie brałem udziału w zorganizowanej grze.

Apos

• Guest
ArmA II + Mody
« Reply #89 on: 09 May 2011, 00:33:15 »
Możliwe, multi na publiku - jeżeli nie znajdziesz dobrego serwera - może się niespodobać. Ja od listopada gram w teamie, megafun na każdej operacji czy meczyku. Nigdy nie wiesz co się może zdarzyć na serwerze. Sama frajda z gry :yes