Ja odnośnie gry mam same miłe odczucia( a to dopiero zapowiedzi)! Wreszcie , może się szykuje jakiś dobry historyczny produkt.Gdzie nie będzie jakiś "prototypów" w wersji full(statystyk, łączenia arkadu z tzw. Naciąganym realizmem), a myślę że nie będzie ich w ogóle. Zapowiada się solidna konkurencja dla zbugowanej i nie historycznej Ro2.
Jestem zdania że jest potrzebny taki symulator z pola walki osadzony w II WŚ,którego jeszcze nikt nie stworzył. No może CM i CC ,ale te gry to inny gatunek, a mi chodzi raczej o FPP.
Niby gier o tej tematyce jest full, jednak to czysto arkadowe produkcje, często zahaczające o żenadę, że tak napiszę "pseudo-realistyczno-historyczną". Więc pozostaje Ro, które w jakimś stopniu daje tą "inną" przyjemność (w jakimś..). Gra taka też(to moja opinia oczywiście) ,może skupić w swoich kręgach, inteligentniejszych i bardziej wymagających graczy, prawdziwych pasjonatów, których na całym świecie nie brakuje. A może też czegoś nauczyć laików, którzy sięgną po taki produkt
Fajnie że robią to Niemcy bo z hameryką to bywa różnie
, po filmikach widzę (jak na razie ) podstawowe uzbrojenie wojaków z tamtego okresu i dużo detali, po obydwu stronach. Cóż ja deklaruję kupno, choćby nawet gra okazała się klapą, to i tak mnie to w większym stopniu nie rozczaruje. Jak Ro2.... Pozdrawiam