Przykra sprawa z tymi banami na zagranicznych serwerach
..... z drugiej jednak strony - jak się czasami człowiek natknie na polskich wojaków to jest mi po prostu wstyd że jestem Polakiem...
Grywałem i grywam w różne gry - i bądźmy szczerzy wobec siebie - takiego gnoju, jak potrafią zrobić na serwerach Polacy to potrafią jeszcze zrobić tylko Rosjanie.
Mój team posiadał serwery gry, z reguły w Niemczech- a więc odwiedzany przez ludzi z całej Europy. Wyobraźcie sobie, że przez okres około 4~5 lat powiedzmy z 500 banów- 350 to były bany dla Polaków, 100 dla ludzi za naszej wschodniej granicy i 50 z reszty Europy.
Nie ma się co dziwić Adminom serwerów, gdy widzą naszych pobratymców robiących wszystko aby zepsuć innym zabawę a przy okazji zrujnować do reszty naszą ... i tak już nadszarpniętą opinie- po prostu robią to co powinni. Kończy się to banami dla ludzi niewinnych mającymi w nicku "PL", czego również doświadczyłem.
Inna sprawa to pingi, fakt- różnica w pingach wpływa na znacząco na jakość, a przede wszystkim na komfort gry. Mój team grywał z klanami z USA i proszę wierzyć; ta sama mapa grana na ich serwerze i ta sama mapa grana u nas na serwerze to niesamowita różnica. Admini czasami "ograniczają" graczy z dużym pingiem, ustawiając maksymalny ping do 100~200, aby poprawić właśnie komfort gry.
arturinio.pl jeśli zależy ci na tym serwerze - postaraj się znaleźć stronę, lub forum tego klanu i skontaktuj się z adminem tego serwera - przypomnij mu okoliczności w jakich dostałeś bana i zadaj proste pytanie "why ?"
pozdrawiam Ark